In een Notendop
Meer aan bij De Saffraan voor een lunch van patron-cuisinier Kars van Wechem die modern en creatief kookt vanuit een Nederlandse basis
Beoordelingen van klanten
Over deze deal
- Een gastronomische driegangenlunch van de chef incl. 3 amuses
- Ga aan tafel op de 100 jaar oude klipper “Hoop op Welvaart”
- Lunchen kan van 12.00 uur tot 14.00 uur, anders mis je de boot
- Patron-cuisinier Kars van Wechem bereidt 3 gerechten voor je met seizoens- en streekgebonden producten
Dat restaurant De Saffraan in Amersfoort zichzelf naar dit kostbare kruid heeft vernoemd, is geen wonder, met de bijzondere gerechten die hier op de menukaart staan. En hoewel van de roodkleurige stijlen en stempels van de saffraankrokus maar een vingertopje nodig is, wordt er met dit gastronomische driegangenmenu van de chef niet ‘op de kleintjes gelet’. De lunch bij De Saffraan bestaat uit drie moderne gerechten op basis van seizoens- en streekgebonden producten en een drietal amuses. Het geheel wordt samengesteld en bereid door chef Kars van Wechem, die in elk gerecht ook een beetje van zichzelf stopt, namelijk zijn ziel en zaligheid.
De invulling van dit 3-gangenmenu wordt behalve door de creativiteit van de patron-cuisinier Kars van Wechem vooral bepaald door de seizoenen en producten die de markt op dit moment biedt.
Wat je moet weten
Aankoop: je kan zoveel groupons kopen als je wil.
Reserveren: verplicht via reserveren.groupon.nl.
Meer info: exclusief drankjes. Lunchen kan van 12.00 uur tot 14.00 uur. Niet geldig i.c.m. andere acties. Betalen met dinercheques/bonnen is niet mogelijk. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.
Over De Saffraan
Op een bijzondere locatie - de meer dan honderd jaar oude klipper "Hoop op Welvaart" in Amersfoort - vind je restaurant De Saffraan. Dat de beste stuurlui aan wal staan, gaat niet op voor De Saffraan want in de kombuis staat patron-cuisinier Kars van Wechem. Eerder werkte hij aan de zijde van onder anderen culi-kanonnen Nico Boreas en Jonnie Boer. De gastronomische opvattingen van Van Wechem zijn helder en origineel, vanuit een Nederlandse basis met een verfijnde Aziatische touch. Iedere dag is hij samen met zijn team bezig met het verder ontwikkelen van smaken, bereidingstemperaturen en texturen en het perfectioneren van de gerechten, wat heeft geleid tot 15 Gault Millau-punten. Kers op de taart bij zoveel moois is natuurlijk een goed glas dat de gerechten perfect begeleidt. Vraag gastvrouw en sommelier Monique Korteschiel gerust om advies.