sluit
Gebruik code GENIET en krijg tot 15% korting op Lokaal. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.

Help Voedselbanken Nederland en doneer!

De Voedselbank

Kies optie

In een Notendop

Doneer € 3 - € 99 en help wekelijks 85.000 mensen in het nieuwe jaar aan een voedselpakket via Voedselbanken Nederland.

Over deze deal

Voedselbanken Nederland: de noodzaak

30 procent méér huishoudens deden een beroep op de voedselbank in 2013 vergeleken met 2012. Dat aantal wordt één keer per jaar gemeten op 31 december, de laatste meting was dus alweer bijna een jaar geleden – en het aantal voedselbank’klanten’ zal in de ruim 11,5 maand van dit jaar alleen nog maar toenemen. Laat dat stijgingspercentage van 30 procent in een jaar nog ’s rustig op je inwerken en besluit dan dat jouw donatie hard nodig is om mensen die zijn aangewezen op de voedselbank te helpen.

Voedselbanken Nederland: de noodzaak van donaties

Of lees gerust nog even door, dan maken we de noodzaak van jouw donatie nog iets uitvoeriger duidelijk. Want Voedselbanken Nederland betaalt geen salarissen, maar maakt toch veel kosten - voor bijvoorbeeld huisvesting, transport, koel- en vriescapaciteit en energie. Dat komt neer op zo’n € 3 per voedselpakket, zo’n 100.000 euro per week en zo’n 5,6 miljoen euro per jaar. Bedenk daarbij dat de armoede in Nederland sterk is toegenomen. In totaal leven zo’n 1,3 miljoen Nederlanders in armoede, blijkt uit het Armoedesignalement. Dat zijn ruim 664.000 huishoudens met zo’n 375.000 – ofwel 1 op de 9 (!) - minderjarige kinderen. De kosten die voedselbanken maken, zullen hard met de toenemende vraag mee stijgen. Jouw hulp is dus harder nodig dan ooit.

Doneer daarom nu

  • € 3 voor 1 voedselpakket
  • € 6 voor 2 voedselpakketten
  • € 9 voor 3 voedselpakketten
  • € 21 voor 7 voedselpakketten
  • € 30 voor 10 voedselpakketten
  • € 51 voor 17 voedselpakketten
  • € 99 voor 33 voedselpakketten

Voedselbanken Nederland

De voedselbanken zijn lokaal, regionaal en nationaal actief en voorzien huishoudens onder de armoedegrens wekelijks van een voedselpakket. Op dit moment krijgen zo’n 35.000 gezinnen – dat zijn ongeveer 85.000 monden – wekelijks zo’n pakket. Deze 1,8 miljoen voedselpakketten in totaal worden verstrekt door 8.300 vrijwilligers die werken bij 475 uitgiftepunten van 154 lokale voedselbanken. Ook brengt de voedselbank huishoudens in contact met hulpverleningsinstanties om die huishoudens weer gezond en onafhankelijk te maken van voedselhulp.

Voedselbanken Nederland biedt dus direct hulp aan de armste mensen in Nederland: ze verstrekken uitsluitend gratis voedsel dat door anderen gedoneerd wordt op een zo eerlijk mogelijke manier. Ze werken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren om niet alleen armoede te bestrijden maar ook verspilling van voedsel te voorkomen en het milieu minder te belasten. Voedselbanken Nederland is neutraal en onafhankelijk (‘burgers voor burgers’) en ze werken uitsluitend met vrijwilligers. Kort gezegd: zij doen belangrijk maatschappelijk werk dat een donatie waard is.

Deal-Voorwaarden

Geldigheid: deze deal loopt t/m 4 januari 2015.
Aankoop: je kan zo vaak doneren als je wil. Je ontvangt je groupon via e-mail, dit is je bewijs van donatie. Met je groupon hoef je niets meer te doen.
Meer info: de volledige opbrengst wordt door Groupon gedoneerd aan Voedselbanken Nederland om arme gezinnen te voorzien van een gezonde maaltijd. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.

Over De Voedselbank