Geen nieuwe meldingen
Kies optie
Groupon Hotels & Reizen FAQ

Kerstshoppen in Duitsland: 1 of 2 dagen in één of twee Duitse steden naar keuze incl. luxe busreis + 9 uur vrije tijd

Duitsland: 1/2 dagen Kerstshoppen incl. luxe busreis 9 uur vrije tijd

Wat je krijgt

Inclusief in alle opties

 • De prijs is per persoon
 • Een luxe busreis naar één of twee steden (afhankelijk van de gekozen optie) naar keuze in Duitsland
 • 9 uur vrije tijd om te kerstshoppen
 • Reserveringskosten
 • Toeristenbelasting
 • Calamiteitenfonds

Inclusief in opties naar keuze

 • 1 overnachting in een standaard tweepersoonskamer
 • Ontbijt in het hotel

De opties

 • Dagtrip kerstmarkt in stad naar keuze incl. luxe busreis - voor 1 pers. - € 23,50
 • 2 dagen kerstshoppen in twee steden incl. luxe busreis en 1 overnachting - voor 1 pers. - € 89

Niet inclusief

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven (maaltijden, drankjes, excursies etc.)
 • Entreegelden voor de kerstmarkten

Naar keuze bij te boeken:

 • Gegarandeerde stoelen naast elkaar - € 7
 • Specifieke stoelreservering - € 15

Geldigheid en annuleringsbeleid

 • Geldig voor vertrek in de periode vanaf 16-11-2019 t/m 28-12-2019 (afhankelijk van de gekozen optie)
 • Boeken verplicht binnen 48 uur na aankoop van je groupon
 • Wanneer je jouw definitieve reservering hebt gemaakt, is wijzigen of annuleren niet meer mogelijk

De prijs is per persoon. De 2-daagse reis is op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer (verblijf in tweepersoonskamer). Je hebt in dat geval 2 groupons nodig om de boeking te kunnen maken. Alleen reizen is ook mogelijk, koop hiervoor 1 groupon, voor de 1-daagse reis betaal je hiervoor geen toeslag, voor de 2-daagse reis betaal je een toeslag van € 30 (verblijf in een eenpersoonskamer) per kamer. Met drie personen reizen is ook mogelijk, koop daarvoor drie groupons en betaal een toeslag van € 30, rechtstreeks aan de aanbieder. Je verblijft dan in een driepersoonskamer of een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer.

Kerstshoppen in Duitsland

Het is alweer bijna zover, the most wonderful time of the year komt er aan en om de feestdagen goed te beginnen kun je met jouw groupon 1 of 2 dagen kerstshoppen in een Duitse stad naar keuze: Düsseldorf, Essen, Keulen, Münster of Oberhausen. Deze steden staan bekend om hun grote kerstmarkten waar je helemaal in de wintersfeer komt.

Je hebt in je stad naar keuze maar liefst minimaal 9 uur vrije tijd om de kerstmarkten rond te struinen, voordat de bus je weer komt ophalen voor de terugreis of naar je hotel (in het geval van de 2-daagse trip).

Let op: voor sommige kerstmarkten betaal je ter plaatse een entree.

Dagje kerstshoppen in Düsseldorf

In de ochtend vertrek je per touringcar vanaf een locatie (zie hieronder) naar keuze naar Düsseldorf waar je einde ochtend arriveert. Vervolgens krijg je tot het einde van de middag om de kerstsfeer in en rond het centrum van de stad op te snuiven. Ieder jaar wordt het centrum van deze Duitse stad omgetoverd tot een waar winterparadijs met zes locaties met allerlei kraampjes met kerstspulletjes, gluhwein en hapjes. Alle pleintjes staan met elkaar in verbinding. De stad en alle hutjes en kraampjes zijn volledig versierd met kerstverlichting, er is een reusachtige kerstboom met een kerststal en een ijsbaan te vinden. Wandel langs de reusachtige kastanjebomen die zijn versierd met talloze lichtjes. Daarnaast zijn er allerlei leuke kerstspullen te koop zodat je de sfeer mee naar huis kunt nemen. Een trip naar de Kerstmarkt in Düsseldorf is een gezellig uitje voor het hele gezin. Op de Schadowplatz is er namelijk speciaal voor de kleintjes een overdekt poppentheater ingericht. En na een lange dag ronddwalen kunnen de kinderen nog een rondje maken op één van de draaimolens op het plein. Rond etenstijd is het weer tijd om te beginnen aan de terugreis naar Nederland.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Dagje kerstshoppen in Essen

Vanaf de opstapplaats vertrek je in de vroege ochtend op de door jou gekozen reisdatum per luxe touringcar richting Essen, waar je aan het einde van de ochtend aankomt. Je hebt hier voldoende vrije tijd om te genieten van de kerstsfeer in en rondom de stad. Op vier verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met kerstspulletjes, glühwein en hapjes. Alle pleintjes staan met elkaar in verbinding. Beroemd is de gigantische kerstboom op de Willy Brandtplatz. Daarnaast staat de kerstmarkt bekend om haar vele culinaire versnaperingen en wordt er tevens een Middeleeuwse kerstmarkt gehouden. Na het bezoek aan deze kerstmarkt kan teruggekeken worden op een gezellige en onvergetelijke dag en ben je gegarandeerd helemaal in de kerststemming. In de avond star je weer met de terugreis.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Dagje kerstshoppen in Keulen

In de late ochtend kom je aan in Keulen waar je de hele dag voldoende tijd hebt om je onder te dompelen in de kerstsfeer. Tijdens de donkere dagen voor kerst wordt de binnenstad feestelijk gedecoreerd en zorgen de prachtige kerstverlichting en gezellige kerstmuziek voor een sprookjesachtige sfeer. Keulen telt zeven kerstmarkten, waarvan de kerstmarkt rondom de Dom één van de bekendste en drukbezochtste is. Je kan hier ontspannen door de sfeervolle straatjes struinen die vol staan met kerstchalets waar je de meest uiteenlopende spulletjes kan kopen, proeven en bezichtigen. Met een kop warme chocolademelk of Glühwein verwarm je je handen en kun je eventueel genieten van één van de kerstconcerten. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het spektakel op de middeleeuwse kerstmarkt vlakbij het chocolademuseum. Hier vind je een levende kribbe, oude ambachten en optredens van ridders en jonkvrouwen. In de avond stap je tevreden de bus weer in voor de terugreis naar Nederland.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Dagje kerstshoppen in Münster

Vanaf de opstapplaats vertrek je per luxe touringcar richting Münster. In de ochtend kom je aan in de stad, waarna je de hele dag voldoende tijd hebt om te genieten van de kerstsfeer. De stad telt vijf kerstmarkten die als een lang lint aan elkaar geregen door de oude binnenstad lopen. Volop mogelijkheden zijn er in de stad Münster om echt in de kerststemming te komen. Vrolijke houten puntdakstalletjes, een heerlijk uitzicht op het verlichte kerkgebouw en in de verte de toren van de dom. In de avond startje weer met de terugreis. De adventstijd in Münster is elk jaar opnieuw een bijzondere belevenis. Want als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea decent worden verlicht en de historische oude stadskern feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de kerstmarkten van Münster hun poorten.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Dagje kerstshoppen in Oberhausen

Aan het eind van de ochtend kom je aan in Oberhausen en word je afgezet bij het bekende winkelcentrum CentrO. Nabij het overdekte winkelcentrum ligt ook de gezellige kerstmarkt. De hele middag kun je hier rondlopen over de kerstmarkt en door het sfeervolle winkelcentrum. Alles ligt op loopafstand van elkaar. Met ruim 150 leuke en sfeervolle kraampjes, livemuziek en allerlei activiteiten voor jong en oud kijk je je ogen uit. Naast het bezoeken van de kerstmarkt is CentrO ook meer dan een bezoek waard. Het grote winkelcentrum met maar liefst 200 winkels is in de maanden november en december sprookjesachtig verlicht en straalt door de decoratie een echte kerstsfeer uit. Het winkelcentrum biedt voor ieder wat wils, van grote internationale merken tot kleinere boetiekjes. In de avond vertrek je met de comfortabele bus weer naar Nederland.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

2-daagse trip kerstshoppen

Ga je voor de reis van 2 dagen, dan mag je een dagje in de ene stad kerstshoppen en een dagje in de andere. Je hebt de keuze uit de volgende stedencombi’s:

2 dagen kerstshoppen in Dortmund en Düsseldorf

Dag 1 - de heenreis en kerstshoppen in Dortmund:

Vanaf de opstapplaats vertrek je in de vroege ochtend naar Dortmund. Aan het eind van de ochtend kom je aan in de sfeervolle stad waarna er de hele dag voldoende vrije tijd is om volop te genieten van de kerstsfeer. Dortmund heeft één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland met meer dan 300 kraampjes. Mooie kerstdecoraties, kunsthandwerk, speelgoed, houtsnijwerk, accessoires en lekkernijen zijn overal verkrijgbaar. Verwen jezelf met de meest lekkere chocoladespecialiteiten, gebrande amandelen en de traditionele Reibekuchen (aardappelkoeken). Een bezoek aan de Alter Markt, een historisch marktplein, waar dagelijks optredens plaatsvinden is een echte aanrader. Leuk voor zowel jong als oud met live entertainment. In de avond zal de chauffeur je komen ophalen en vertrekken we naar het hotel.

Dag 2 - kerstshoppen in Düsseldorf & de terugreis:

Na het ontbijt rijd je naar Düsseldorf waar je voldoende vrije tijd om heerlijk te kerstshoppen en te flaneren door de stad. Bezoek de Altstadt met haar vele gezellige smalle verlichte straatjes en proef en geniet van verschillende lekkernijen als kaneel en peperkoekjes. De vele kroegjes en het historisch centrum maken Düsseldorf een gezellige en sfeervolle stad. In de namiddag begin je weer aan de terugreis naar Nederland.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

2 dagen kerstshoppen in Keulen en Oberhausen

Dag 1 - de heenreis & kerstshoppen in Oberhausen:

In de vroege ochtend vertrek je vanaf de opstapplaats naar Oberhausen. De chauffeur zet je af bij het bekende overdekte winkelcentrum CentrO. De circa 150 sfeervolle winkeltjes en standjes bieden alles voor heerlijk te kerstshoppen. Tevens kan er geflaneerd worden over de nabij gelegen kerstmarkt waar diverse lekkernijen en kerstgeschenken te koop zijn. Aan het begin van de avond zal de chauffeur je weer komen ophalen en vertrek je naar het hotel.

Dag 2 Kerstshoppen in Keulen & de terugreis:

Na het ontbijt rijd je naar het centrum van Keulen. De chauffeur zet je af bij de bekende kerstmarkt van de DOM in de stad. Hier bevindt zich tevens de hoogste kerstboom van de Rijnregio met circa 165 kraampjes en standjes. Als je van handwerk, kunst en decoratieartikelen houdt is dit de ideale plek. Je hebt genoeg genoeg vrije tijd om de verschillende kerstmarkten in de stad te bezoeken en om te genieten van de kerstsfeer. De kerstmarkt op de ‘‘Alter Markt’’ heeft een zeer historische sfeer dankzij de opbouw door de Keulse kabouters. Vanaf de kerstmarkt op het Rijn schip heb je een prachtig uitzicht vanaf het panoramadek over de stad. De gezellige kerstsfeer op het dek maken deze kerstmarkt heel uniek en onvergetelijk. Aan het eind van de middag start je aan de terugreis.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

2 dagen kerstshoppen in Münster en Essen

Dag 1 - de heenreis & kerstshoppen in Münster:

Vanaf de opstapplaats vertrek je in de vroege ochtend naar Münster. In de kom je aan in de sfeervolle stad waarna er de hele dag voldoende vrije tijd is om volop te genieten van de kerstsfeer. De kerstmarkt van Münster bestaat uit ruim 300 kraampjes. Op de kerstmarkt vind je alles, van kerstdecoratie tot nieuwe winterboots. Proef de meest heerlijke lekkernijen zoals gebrande amandelen of traditionale Reibekuchen (aardappelkoeken). In de avond haalt de chauffeur je op en vertrek je naar het hotel.

Dag 2 Kerstshoppen in Keulen & de terugreis:

Na het vroege ontbijt rijd je naar Essen waar je voldoende tijd hebt om al je kerstinkopen bij elkaar te zoeken. De stad is fantastisch verlicht en heeft mooie kerstkraampjes. Met ruim 450.000 lichtjes is de kerstmarkt van Essen de mooist verlichte kerstmarkt van Duitsland. In de namiddag start je weer aan de terugreis naar Nederland.

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen en aankomstdagen. Klik op op “Opstapplaatsen”. De genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe boek ik mijn reis?

Lees zorgvuldig de voorwaarden van deze deal (zie tabblad “Voorwaarden & details”). Koop vervolgens per persoon je groupon voor de reisdata van voorkeur, via de “KOOP!”-knop. Boek en bevestig je reis binnen 48 uur na aankoop van je groupon, via de volgende links:

2. Hoe kom ik er achter of de reisdata die mijn voorkeur hebben beschikbaar zijn?

De dealopties zijn gebaseerd op een vertrekperiode tussen 16-11-2019 en 28-12-2019. Klik op bovenstaande links (vraag 1) om erachter te komen of jouw gewenste aankomstdatum wordt aangeboden. Zit jouw gewenste aankomstdatum er niet tussen? Dan wordt deze helaas niet aangeboden.

3. Wat gebeurt er als ik een groupon koop en mijn reisdata niet beschikbaar zijn?

Slangen Reizen biedt verschillende vertrekdata aan. Mocht je gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar zijn, kan je contact opnemen met onze Klantenservice en een restitutie aanvragen. Dit kan alleen wanneer de boeking nog niet is afgerond bij Slangen Reizen.

​4. Wanneer ontvang ik mijn boekingsbevestiging en reispapieren?

Je ontvangt je boekingsbevestiging direct na het plaatsen van de boeking. 5 dagen voor vertrek ontvang je je reispapieren. Als je deze niet op tijd hebt ontvangen of hier andere vragen over hebt, neem dan contact op met Slangen Reizen via 085 00 63 700, bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

5. Moet ik een groupon kopen voor mijn kind?

Kinderen tot 24 maanden mogen gratis op schoot meereizen (max 1 kind per volwassene), voor kinderen vanaf 2 jaar dient er een groupon te worden gekocht.

Faciliteiten

Hotels

 • Check-in: vanaf 15.00 uur; check-out: tot 12.00 uur
 • Huisdieren niet toegestaan

Voorwaarden

Geldigheid
Geldig voor vertrek in de periode vanaf 16-11-2019 t/m 28-12-2019 (afhankelijk van de gekozen optie).

De prijs is per persoon. De 2-daagse reis is op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer (verblijf in tweepersoonskamer). Je hebt in dat geval 2 groupons nodig om de boeking te kunnen maken.

Alleen reizen is ook mogelijk, koop hiervoor 1 groupon, voor de 1-daagse reis betaal je hiervoor geen toeslag, voor de 2-daagse reis betaal je een toeslag van € 30 (verblijf in een eenpersoonskamer) per kamer. Met drie personen reizen is ook mogelijk, koop daarvoor drie groupons en betaal een toeslag van € 30, rechtstreeks aan de aanbieder. Je verblijft dan in een driepersoonskamer of een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer.

Boeken
Boeken verplicht binnen 48 uur na aankoop van je groupon.
Boeken verplicht via online formulier:

1 dagje kerstshoppen in stad naar keuze: www.slangenreizen.nl/groupon/groupon-kerstshoppen en klik op de door jou gekozen Duitse stad en doorloop de stappen.

2 dagen kerstshoppen in stad naar keuze: www.slangenreizen.nl/groupon/groupon-kerstshoppen-2-dagen en klik op de door jou gekozen Duitse stedencombinatie en doorloop de stappen.

Je ontvangt direct na het maken van de boeking een boekingsbevestiging via e-mail van het hotel/de aanbieder.
Wanneer je jouw definitieve reservering hebt gemaakt, is wijzigen of annuleren niet meer mogelijk.
Boekingen zijn niet overdraagbaar en niet inwisselbaar nadat ze bevestigd zijn.
Niet inbegrepen
Toegangsentrees, niet-vermelde maaltijden, reisverzekering en persoonlijke uitgaven.
Beperkingen
Je bent in de stad naar keuze op de datum die je boekt en je vertrekt in de avond/nacht ervoor. Op sommige data kan er gebruik worden gemaakt van een wisselpunt.
Hotel- en vervoerdetails
Mochten deze hotels geen beschikbaarheid hebben, dan wordt er een gelijkwaardig hotel voor je geboekt.
Geldig voor busreis van Nederland naar Düsseldorf, Essen, Keulen, Münster of Oberhausen.
Je moet jouw geprinte reispapieren in je bezit hebben.
Een geldig paspoort of geldige ID-kaart is vereist.
Geldig voor busvervoer, en bij de 2-daagse reis met ontbijt en verblijf in een hotelkamer.
Beschikbaarheid op specifieke data is niet gegarandeerd.

Naar keuze bij te boeken

Gegarandeerde stoelen naast elkaar - € 7
Specifieke stoelreservering - € 15

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Slangen Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.
Slangen Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren in geval het insolvent wordt.

Slangen Reizen beschikt over een insolventiebescherming afgesloten bij SGR - Stichting Garantiefonds Reisgelden. Reizigers kunnen contact opnemen met deze entiteit of, indien van toepassing, de bevoegde autoriteit (SGR - Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR nr 3759), Postbus 4040, 3006 AA Rotterdam, +31 10 414 63 77) als services worden geweigerd vanwege het faillissement van Slangen Reizen.

Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 vind je hier.

Deze groupon wordt verkocht door Groupon International Travel GmbH. en niet door Groupon Netherlands.
Op deze deal zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Duitsland: 1 of 2 dagen Kerstshoppen incl. luxe busreis + 9 uur vrije tijd

Stedentrip, Europa

Beoordelingen van klanten

100% geverifieerde beoordelingen
Alle beoordelingen zijn van mensen die een deal hebben ingewisseld bij deze onderneming.
G
Guest
1 beoordelingen1 beoordelingen
december 30, 2019
Keurig op tijd
R
rezaHELPFUL REVIEWER
6 beoordelingen4 beoordelingen
december 29, 2019
Geweldig
R
rezaHELPFUL REVIEWER
6 beoordelingen4 beoordelingen
december 29, 2019
Goeie 1 daagse trip en goeie aanrader
H
harko
1 beoordelingen1 beoordelingen
december 19, 2019
ik moet nog gaan
R
ReneTOP REVIEWER
28 beoordelingen14 beoordelingen
november 20, 2019
Ik ga pas in april.
J
JacobaHELPFUL REVIEWER
1 beoordelingen1 beoordelingen
november 9, 2019
Duidelijk en overzichtelijk 👍
M
MichaelaTOP REVIEWER
26 beoordelingen20 beoordelingen
november 3, 2019
busreis, vrije tijd, hotel
I
IngridTOP REVIEWER
12 beoordelingen6 beoordelingen
oktober 18, 2019
Alles prima verlopen
Bekijk alle beoordelingen