sluit
Gebruik code BUURT25 en krijg tot 25% korting op Lokaal. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.

Koop het kookboek FEELGOOD FOOD en steun Free a Girl

Steun Free a Girl

Niet langer beschikbaar

In een Notendop

Free a Girl zet zich in voor meisjes die het slachtoffer zijn van loverboys en helpt hen een nieuw bestaan op te bouwen.

Product-details

Vaker zelf koken, meer voor het goede doel doen en je dit jaar nu eens wél aan je goede voornemens houden. Klinkt als een redelijk bekend lijstje voor de maand december. Wij maken het je makkelijk: met één deal kan jij in één klap aan deze drie voornemens voldoen. Wie nu het kookboek FEELGOOD FOOD koopt, kan niet alleen het hele jaar lekker koken, maar steunt ook nog eens Free a Girl en daarmee Nederlandse meisjes die het slachtoffer dreigen te worden van loverboys. Als dat geen goed voornemen is…

Kies uit 3 opties

  • € 7,50 voor 1x het kookboek FEELGOOD FOOD – 30 recepten voor een betere wereld
  • € 15 voor 2x het kookboek FEELGOOD FOOD – 30 recepten voor een betere wereld
  • € 30 voor 4x het kookboek FEELGOOD FOOD – 30 recepten voor een betere wereld

Loverboys

Ze zijn zo verleidelijk, die loverboys. Maar ze dwingen ‘hun’ meisjes al snel tot prostitutie door middel van chantage. Dat gebeurt gewoon in Nederland, onder onze neus. Het aantal slachtoffers groeit in Nederland, hoewel het exacte aantal niet bekend is. Het is immers een zwaar crimineel circuit en veel meisjes durven uit angst geen aangifte te doen. Free a Girl helpt deze meisjes en financiert de online tool Chat met Fier, waardoor meisjes anoniem in contact kunnen komen met een hulpverlener. Zo kunnen zij advies krijgen over hoe ze uit hun verschrikkelijke situatie kunnen komen.

Hulp gevraagd

Voor het project Chat met Fier is een bedrag nodig van € 10.000. Dit geld is nodig om het chatprogramma in de lucht te houden, een professionele hulpverlener te trainen en te vergoeden en posters te drukken en te verspreiden op scholen. Per jaar zijn er 2.000 chatcontacten, dus de hulp is hard nodig. Door het kookboek ‘FEELGOOD FOOD – 30 recepten voor een betere wereld’ te kopen doneer je € 7,50 aan Free a Girl (geen bezorgkosten). FEELGOOD FOOD staat vol recepten van tv-kok Mathijs Vrieze, gemaakt met ambassadeurs van de stichting, onder wie Yolanthe Sneijder Cabau, Wesley Sneijder, Glennis Grace, Froukje de Both en John Ewbank. Zij maken bijvoorbeeld Turkse Baba Ganoush, of Braziliaanse kaasbroodjes, of samosa’s, en vertellen je waarom ze zo betrokken zijn bij de stichting. Alle recepten komen uit landen waar Free a Girl actief is en voor alle duidelijkheid: de volledige opbrengst komt ten goede aan de stichting.

Free a Girl

Stichting Free a Girl is in 2008 opgericht en wil meisjes bevrijden uit de prostitutie en de daders vervolgen. Ook wordt er voor opvang en re-integratie van de meisjes gezorgd. De stichting werkt hiervoor samen met achttien partnerorganisaties in diverse landen binnen Azië, in Brazilië, Kameroen en Moldavië, en dus ook in Nederland. De afgelopen 6 jaar heeft de stichting volgens de cijfers op haar site bijgedragen aan de bevrijding van 3.145 meisjes, door de inzet van acht bevrijdingsteams die samen met de lokale politie invallen doen en bewijsmateriaal verzamelen. In 2013 waren er 455 meldingen van Nederlandse slachtoffers van mensenhandel, onder wie 164 minderjarigen, maar het echte aantal ligt vermoedelijk nog veel hoger, aldus de stichting. Help dus mee en koop het kookboek.

Deal-Voorwaarden

Aankoop: je kan zoveel groupons kopen als je wil.
Levering: bij aankoop moet je een afleveradres opgeven. Het product wordt rechtstreeks geleverd op het opgegeven adres, omstreeks 2 weken na aankoop van je groupon. Maar bestellingen uiterlijk gedaan op 14 december, worden nog voor Kerstmis geleverd. Het volledige bedrag gaat naar Free a Girl.
Meer info: onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.