Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde

Tot 43% korting.
Kies optie

In een Notendop


Ga op wereldreis in Museum Volkenkunde en ontdek de verhalen van mensen uit 8 cultuurgebieden, van Oceanië tot de Noordpool.

Reviews van klanten


100% geverifieerde beoordelingen
Alle beoordelingen zijn van mensen die een deal hebben ingewisseld bij deze onderneming.
This deal doesn't have any written reviews yet.

Wat je krijgt


De deal

  • Entreetickets voor Museum Volkenkunde voor volwassenen
  • Locatie: Steenstraat 1, Leiden
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Kies uit twee opties

  • € 8 voor een entreeticket voor Museum Volkenkunde voor 1 volwassene (waarde € 14)
  • € 16 voor een entreeticket voor Museum Volkenkunde voor 2 volwassenen (waarde € 28)

Toegangskaartjes voor kinderen kunnen ter plekke aan de kassa gekocht worden.

Ontdek de wereld in Museum Volkenkunde

De vaste tentoonstelling van Museum Volkenkunde toont objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. Daarnaast zijn er wisselende exposities te zien.

Volkenkunde voor kinderen

In het WereldLAB, de speciaal ingerichte kinderruimte van het museum, kunnen kinderen met een interactief spel hun eigen ideale wereld vormgeven. Tijdens een ontdekkingstocht verzamelen kids alle krachten in het museum. Als ze de eerste vier krachten gevonden hebt, kunnen ze lid worden van de Wereld Club, de kidsclub van Museum Volkenkunde. Maar dat is nog niet alles: ze krijgen dan ook een stoere tattoo.

De Wilde Bus is een fantasievoertuig voor kinderen van twee tot zes jaar. Ze reizen in gezelschap van bekende figuren uit kinderboeken de wereld rond. In de bus kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten: wie achter het stuur zit, stijgt op en vliegt waar hij/zij heen wil. Alles kan, tijd en afstand bestaan niet. De begeleiders kunnen direct naast de Wilde Bus in het museumrestaurant genieten van een heerlijke versnapering.

Daarnaast kun je ook de tijdelijke galerij-tentoonstellingen bezoeken, zoals die van Canadese Inuit Kunst en een foto-expositie over hedendaags Indonesië van Isabelle Boon. Wat je ook niet mag missen is de nieuwe tentoonstelling COOL JAPAN - Wereldwijde fascinatie in beeld, vanaf 14 april te zien. Deze tentoonstelling toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context. Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hip and happening met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur. Deze tentoonstelling is een must-see voor fans en nieuwkomers.

Kijk hier voor alle activiteiten.

Voorwaarden


Geldigheid: uitsluitend geldig als entreeticket voor Museum Volkenkunde vanaf 22 april 2017 tot 7 januari 2018 op dinsdag t/m zondag. In schoolvakanties en op sommige feestdagen is het museum ook op maandag geopend.
Aankoop: je kan zoveel groupons kopen als je wil.
Tickets: je groupon is je entreebewijs.
Annuleren: je tickets kunnen niet worden geannuleerd of omgeruild voor een andere locatie.
Meer info: neem je afgedrukte groupon mee. Geen (deel)restitutie mogelijk. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.

Over Museum Volkenkunde


Museum Volkenkunde is gevestigd in een monumentaal pand aan de Singel te Leiden, op vijf minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal. Bezoekers bereiken het museum via de tuin, waarin de metershoge totempaal ze welkom heet. In het museum staat de mens centraal. Aan de hand van voorwerpen kom je van alles te weten over culturele diversiteit. Museum Volkenkunde vormt, samen met het Afrika Museum en het Tropenmuseum, het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Museum Volkenkunde

Tickets & Evenementen, Gezin, Musea, Sightseeing of tour, Musea en galerieën
By purchasing this deal you'll unlock points which can be spent on discounts and rewards. Every 5,000 points can be redeemed for $5 Off your next purchase.