Tropenmuseum

Tot 47% korting.
Kies optie

In een Notendop


Duik in de culturele diversiteit die deze wereld te bieden heeft in dit monumentale pand in Amsterdam, en verbreed je horizon.

Reviews van klanten


100% geverifieerde beoordelingen
Alle beoordelingen zijn van mensen die een deal hebben ingewisseld bij deze onderneming.
Deze deal heeft nog geen geschreven beoordelingen.

Wat je krijgt


Kies uit twee opties

  • € 8 voor een entreeticket voor 1 persoon (waarde € 15)
  • € 16 voor een entreeticket voor 2 personen (waarde € 30)

Heden van het slavernijverleden
Het Tropenmuseum laat zijn bezoekers middels deze tentoonstelling kennismaken met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In nauwe samenwerking met wetenschappers, activisten en artiesten ontstond deze tijdelijke tentoonstelling, discussieplatform en opmaat en naar een nieuwe vaste presentatie over het koloniaal verleden in het Tropenmuseum. In videoportretten delen vier sleutelfiguren in het actuele debat - Gloria Wekker, Karwan Fatah-Black, Amade M’charek en Marian Markelo - hun perspectief op verschillende nalatenschappen van slavernij. Hedendaagse en historische collectiestukken over slavernij en het verzet daartegen, boeken uit The Black Archives, foto’s van protesten in de jaren ‘70 tot nu en persoonlijke verhalen van tot slaafgemaakten en hun nazaten dragen bij aan ontdekking en bewustwording van dit thema.

Fashion Cities Africa
Laat je meenemen naar de diversiteit van Afrikaanse mode, want dé Afrikaanse mode bestaat namelijk niet. Verschillende steden hebben uiteenlopende bloeiende modescenes die vaak gelinkt zijn aan de stad waar ze vandaan komen. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot ingetogen, maak kennis met de makers en kenners die in de mode hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond laten zien. Het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers komt aan bod.

Cool Japan
Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het superactueel met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige cultuur. Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot ‘cute fashion’ uit de straten van Tokio. Historische topstukken uit de wereldberoemde Japan-collectie laten zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan.

Things That Matter
Een tentoonstelling die ertoe doet. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Things That Matter is een nieuwe tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met tien maatschappelijke onderwerpen van vandaag, zoals migratie en afkomst. De opening van Things That Matter is een mijlpaal in de vernieuwing van het Tropenmuseum: het museum laat de geografische indeling los en verlegt de focus naar universele thema’s die mensen wereldwijd verbinden.

Tropenmuseum Junior
In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar, met bestemming Marokko. Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan en over wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Tropenmuseum Junior is speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar.

Voorwaarden


Geldigheid: vanaf het moment van aankoop t/m 1 februari 2019 op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties ook geldig op maandag.
Aankoop: je kan zoveel groupons kopen als je wil.
Tickets: je groupon is je entreebewijs. Voor Tropenmuseum Junior moet je telefonisch reserveren op 088 0042 840 of via e-mail op reserveren@tropenmuseum.nl. Voor kinderen koop je aparte tickets, ter plekke aan de kassa.
Meer info: toon je groupon bij aankomst op je mobiel of afgedrukt. Alleen geldig voor entree. Niet geldig i.c.m. andere acties. Prijs is gebaseerd op de entreeprijs voor volwassenen. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.

Over Tropenmuseum


Het Tropenmuseum is gevestigd in een indrukwekkend rijksmonument, een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland, aan het Amsterdamse Oosterpark, op 5 minuten lopen vanaf dierentuin Artis. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Ze vertellen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten: van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika en van een verhalenreis tot een muziekreis. Het Tropenmuseum vormt, samen met het Afrika Museum en Museum Volkenkunde, het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Tropenmuseum

Tickets & Evenementen, Gezin, Musea, Sightseeing of tour, Musea en galerieën
By purchasing this deal you'll unlock points which can be spent on discounts and rewards. Every 5,000 points can be redeemed for $5 Off your next purchase.