Knaller

De Saffraan

Kleine Koppel 3, Amersfoort

7-gangendiner en 3 amuses bij het met 15 GaultMillau-punten bekroonde restaurant De Saffraan

Kies optie

In een Notendop

Bij De Saffraan raak je voldaan van alle smaken, creatief opgebouwde bordjes & amuses en besef je: zo lekker heb ik nog nooit gegeten.

Groupon-beoordelingen van klanten

100% geverifieerde beoordelingen
Alle Groupon-beoordelingen zijn van mensen die deals hebben ingewisseld bij deze partner. Beoordelingsverzoeken worden per e-mail verzonden naar klanten die de deal hebben gekocht.
G
Guido
4 beoordelingen2 beoordelingen
Rating of 5 out of 5 stars
augustus 22, 2021
Goed
P
Pien
33 beoordelingen13 beoordelingen
Rating of 5 out of 5 stars
juni 30, 2021
Super! Service en eten van hoog niveau!

Over deze deal

Elegant, exclusief, krachtig: het is niet vreemd dat een restaurant vol culinaire kostbaarheden die het leven in Amersfoort kleur en smaak geven de naam draagt van zo’n kostbaarheid als dit specerij. Laat je overdonderen door een gastronomisch 7-gangendiner bij het restaurant met 15 GaultMillau-punten De Saffraan.

Kies uit twee opties

  • € 99 voor een gastronomisch 7-gangendiner voor 2 personen
  • € 189 voor een gastronomisch 7-gangendiner voor 4 personen

De Saffraan is gehuisvest op een honderd jaar oude klipper die is omgebouwd tot een uitermate fijn restaurant. Gasten kunnen sinds 2007 aan boord gaan voor een culinaire reis die zijn oorsprong heeft in de Franse keuken, maar dan met een fris, modern, creatief en innovatief karakter. Het menu verandert geregeld met de seizoenen mee en kan er als volgt uitzien:

Runderstaartstuk met eendenlever, bietjes en zilte groenten
Oosterse makreel met koriander en citroengras 
  


Zwartpoot kip, handgepelde garnaaltjes, ingelegde citroen en “belperknolle”

  


Macadamia, eekhoorntjesbrood, dragon en epoisse 
  


Hertenrugfilet, koolrabi en lapsang thee met chocolade

  


Koffie, mascarpone en geweckte bramen 
  


Mango, kokos, banaan en rum

De 3 amuses zijn net als het menu niet van tevoren bekend.

Deal-Voorwaarden

Geldigheid: 6 maanden vanaf het moment van aankoop op dinsdag t/m zaterdag.
Aankoop: maximaal 3 groupons per persoon te gebruiken, maar meer groupons te koop als kado. Let op: Groupon-promotiecodes kunnen niet gebruikt worden voor deze deal.
Reserveren: minimaal 48 uur vooraf via reserveren.groupon.nl.
Annuleren: minimaal 48 uur van tevoren, anders vervalt de geldigheid van je groupon.
Meer info: neem je afgedrukte groupon mee. Exclusief drankjes. Betalen met dinercheques en bonnen is niet mogelijk. Aanvang van het diner is vanaf 18.00 uur. Beperkte beschikbaarheid in het weekend. Niet geldig i.c.m. andere acties. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.

Over De Saffraan

Op een bijzondere locatie - de meer dan honderd jaar oude klipper "Hoop op Welvaart" in Amersfoort - vind je restaurant De Saffraan. Dat de beste stuurlui aan wal staan, gaat niet op voor De Saffraan want in de kombuis staat patron-cuisinier Kars van Wechem. Eerder werkte hij aan de zijde van onder anderen culi-kanonnen Nico Boreas en Jonnie Boer. De gastronomische opvattingen van Van Wechem zijn helder en origineel, vanuit een Nederlandse basis met een verfijnde Aziatische touch. Iedere dag is hij samen met zijn team bezig met het verder ontwikkelen van smaken, bereidingstemperaturen en texturen en het perfectioneren van de gerechten, wat heeft geleid tot 15 Gault Millau-punten. Kers op de taart bij zoveel moois is natuurlijk een goed glas dat de gerechten perfect begeleidt. Vraag gastvrouw en sommelier Monique Korteschiel gerust om advies.