Help Stichting Free a Girl in haar strijd tegen kinderprostitutie, doneer en krijg een kookboek als dank

Strijd tegen kinderprostitutie

260+ gekocht
Kies optie

In een Notendop


Free a Girl zet zich in voor meisjes die het slachtoffer zijn van loverboys en helpt hen een nieuw bestaan op te bouwen.

Product-details


Je ergeren aan de grapjes van je vader, je schamen voor de broekrok van je moeder en smoesjes verzinnen voor die hoge telefoonrekening - dat zijn de enige zorgen die een tienermeisje zou moeten hebben. Helaas is voor honderden meisjes in Nederland de telefoonrekening wel hun minste zorg. Zij worden gedwongen de prostitutie in te gaan, want ja, dat gebeurt ook in Nederland. De stichting Free a Girl (met Yolanthe Sneijder Cabau als mede-oprichtster en ambassadeur) wil deze meisjes helpen en roept hiervoor jouw hulp in.

Kies uit de volgende opties


  • Doneer € 5 aan Free a Girl
  • Doneer € 10 aan Free a Girl
  • Doneer € 15 aan Free a Girl en ontvang gratis het kookboek FEELGOOD FOOD
  • Doneer € 20 aan Free a Girl en ontvang gratis het kookboek FEELGOOD FOOD
  • Doneer € 50 aan Free a Girl en ontvang gratis het kookboek FEELGOOD FOOD
  • Doneer € 100 aan Free a Girl en ontvang gratis het kookboek FEELGOOD FOOD

Loverboys


Ze zijn zo verleidelijk, die loverboys. Ze geven je aandacht en mooie kado’s, waardoor je het gevoel krijgt dat jij de belangrijkste persoon in hun leven bent. Maar die loverboy vindt geld verdienen eindeloos veel belangrijker en dwingt zijn meisjes uiteindelijk met anderen naar bed te gaan, desnoods via chantage. Dat is kinderprostitutie en dat gebeurt gewoon in Nederland, onder onze neus. Free a Girl helpt deze meisjes, bijvoorbeeld met Chat met Fier. Dit makkelijk toegankelijke chatprogramma geeft jonge meisjes die het (potentiële) slachtoffer zijn van een loverboy de kans anoniem vanachter hun eigen computer te praten met een professionele hulpverlener. Op deze laagdrempelige manier krijgen zij advies en kunnen zij ook in contact komen met verdere hulpverlening. Zo kunnen deze meisjes bevrijd worden uit hun verschrikkelijke situatie en zich weer richten op puberen en af en toe liefdevol door hun ouders achter het behang geplakt worden, zoals het hoort.

Hulp gevraagd


Voor het project Chat met Fier is een bedrag nodig van € 10.000. Dit geld is nodig om de website in de lucht te houden, een professionele hulpverlener te trainen en te vergoeden en posters te drukken en te verspreiden op scholen. Per jaar zijn er 2.000 chatcontacten, dus de hulp is hard nodig.
Uiteraard is elk bedrag welkom, maar wie € 15 of meer doneert, krijgt als dank gratis het kookboek “FEELGOOD FOOD – 30 recepten voor een betere wereld”. Dit boek staat vol recepten van de ambassadeurs van Free a Girl, onder wie Yolanthe Sneijder Cabau, Wesley Sneijder, Glennis Grace, Froukje de Both en John Ewbank.

Free a Girl


Stichting Free a Girl is in 2008 opgericht en wil meisjes bevrijden uit de prostitutie en de daders vervolgen. Uiteraard wordt ook voor opvang en re-integratie van de meisjes gezorgd. De stichting werkt hiervoor samen met zeventien partnerorganisaties in diverse landen binnen Azië, in Brazilië, Kameroen en Moldavië, en dus ook in Nederland. De afgelopen 6 jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.800 meisjes, onder meer door de inzet van acht bevrijdingsteams die samen met de lokale politie invallen doen en bewijsmateriaal verzamelen.
In 2013 waren er 455 meldingen van Nederlandse slachtoffers van dit soort mensenhandel, onder wie 164 minderjarigen en het echte aantal ligt vermoedelijk nog veel hoger. Help dus mee en doneer: 18 oktober is de internationale dag tegen mensenhandel. Een goed moment om nu te geven.

Voorwaarden


Aankoop: je kan zo vaak doneren als je wil. Voor iedere donatie vanaf € 15 ontvang je een kookboek. Je ontvangt je groupon via e-mail, dit is je bewijs van donatie. Met je groupon hoef je niets meer te doen.
Meer info: let op, wil je meerdere boeken ontvangen, doneer dan meerdere keren een bedrag van minimaal € 15. Dit kun je doen door de deal meerdere keren aan te kopen óf na het kiezen van het bedrag een aantal >1 in te vullen. De volledige opbrengst wordt door Groupon gedoneerd aan Stichting Free A Girl. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.

By purchasing this deal you'll unlock points which can be spent on discounts and rewards. Every 5,000 points can be redeemed for $5 Off your next purchase.
Deals of the Day Banner