In een Notendop
Traditionele rijstschotel met keuze uit de vegetarische variant, één met kip of de bekende Nasi Rames Vooraf kroepoek met huisgemaakte sambal badjak Al ruim 12 jaar een begrip in Groningen Inclusief een dinerbon van € 10 te gebruiken bij een volgend bezoek, en een potje huisgemaakte sambal badjak t.w.v. € 3,50
Over deze deal
Alleen de rijst koken is al te veel gevraagd. Te plakkerig. Te hard. Te nat. Te Hollands. Liever precies zoals die hoort en heel erg Indonesisch tijdens een echte Indonesische rijstschotel bij Javaans Eetcafé Groningen. Kies uit de volgende opties € 18 voor een Indonesische rijstschotel voor 2 personen waarde € 36 € 36 voor een Indonesische rijstschotel voor 4 personen waarde € 72 Vooraf krijg je natuurlijk kroepoek met huisgemaakte sambal badjak. Daarna kan je uit drie schotels kiezen De vegetarische rijstschotel. Kies voor lontong rijstblokjes, nasi putih witte rijst of nasi kuning gele rijst. Dit wordt geserveerd met heel veel Indonesische heerlijkheden atjar ketimun zure komkommer, tahu kari en tahu merah tofoe, rudjak manis zoet en pittig fruit, sayur lodeh groenten in kokosmelk, sambal goreng kentang, sambal goreng telor en serundeng. Rijstschotel Ajam. Kies voor lontong rijstblokjes, nasi putih witte rijst of nasi kuning gele rijst of nasi goreng. Dit wordt geserveerd met Ajam Karry romige kipkerrie en een stokje sateh Ajam kipsaté, sambal goreng buncis, sambal goreng telor, rudjak manis, serundeng, sambal goreng kentang en sayur lodeh. Rijstschotel Nasi Rames. Dit is een ouderwets opgemaakt bord nasi goreng gebakken rijst. Dus pittig gebakken rijst geserveerd met babi ketjap varkensvlees met zoete ketjapsaus, ayam kari Javaanse kip kerrie, een stokje sateh ayam kipsaté, rudjak manis zoet en pittig fruit, atjar ketimun zure komkommer, sambal goreng buncis en sayur lodeh groenten in kokosmelk. Je bord wordt gegarneerd met een gebakken ei, serundeng en sambal goreng kentang. Javaans Eetcafé Groningen Javaans Eetcafé Groningen is al ruim 12 jaar een begrip bij liefhebbers van de Indonesische keuken en sfeer. Die sfeer zit hem in de ruim driehonderd houten tempelwachters, maar ook in de authentieke houten prauw. Maar je komt natuurlijk voor het eten. En dat wordt op traditionele wijze bereid met grove kruiden waarvan de geuren je tegemoetkomen. Kijk mee wat er in de open keuken gebeurt, want ze laten graag zien wat ze kunnen. Daarnaast verzorgt dit eetcafé sinds 2000 ook de catering voor bijvoorbeeld verjaardagen en bedrijfsfeesten.