Geen nieuwe meldingen

Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam

Kies optie

In een Notendop

Op loopafstand van het grote treinstation in Rotterdam zie je deze opeens in het klein in een miniatuurwereld die volop in beweging is.

Over deze deal

  • Entreeticket voor Miniworld Rotterdam, naar keuze incl. rondleiding
  • Data: geldig t/m 31 januari 2020
  • Locatie: Weena 745, 3013 AL Rotterdam
  • Voor actuele openingstijden kijk je hier

Miniworld is een grootse binnenattractie. Zeker ook letterlijk, ga maar na: deze meeslepende miniatuurwereld is 585 m² groot en biedt onderdak aan sfeervolle, indrukwekkende en uitgestrekte delen van Nederland die zijn nagebouwd op een schaal van 1:87.

Daarnaast krijg je naar keuze (als je gaat voor optie 3 of 4) een rondleiding van ongeveer 45 minuten waar je op plekken komt die normaal niet toegankelijk zijn. Zo kom je achter de schermen van de miniatuurwereld te staan, bijvoorbeeld bij de verkeersleiding en het modeatelier. De gids vertelt je over schaduwstations, maquettebouw en de besturingstechniek die verborgen zit onder de miniatuurbeleving.

De 27.000 miniatuurinwoners leven volop in Miniworld: ze werken, wonen en reizen en beleven onderweg allerlei avonturen in en met 2.800 miniatuurgebouwen, 13 stations, meer dan 150 treinen, 11 grote bruggen, 2,3 kilometer rails en 500 meter autoweg. Er staan 7.000 bomen, om maar ‘s wat te noemen, en er branden 15.000 lampjes. Oh ja, en niet te vergeten, er zijn 5 pinguïns, 3 superhelden en 1 lama.

In Miniworld duurt een dag geen 24 uur maar 24 minuten. In de miniatuurwereld valt elke 24 minuten ook echt de nacht: dan lichten de duizenden lampjes de modelgebouwen in herkenbare Nederlandse landschappen op in een reeks sfeervolle avond- en ochtendkleuren. Vervolgens wordt het weer dag en komen de inwoners letterlijk weer in beweging: dan zijn ze weer onderweg in auto’s, treinen en schepen naar hun volgende miniatuurbestemming.

Let op: zonder reservering heb je bij rondleidingen geen garantie op een plek. De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands. Wanneer je de rondleiding liever in een andere taal krijgt, kun je dit tijdens het reserveren aangeven en zal er worden gekeken naar de mogelijkheden.

Deal-Voorwaarden

Geldigheid: uitsluitend geldig als entreeticket voor Miniworld Rotterdam t/m 31 januari 2020.
Aankoop: je kan zoveel groupons kopen als je wil.
Tickets: je afgedrukte groupon is je entreebewijs.
Meer info: neem je afgedrukte groupon mee. De rondleidingen worden gegeven op basis van beschikbaarheid. Zonder reservering géén garantie op een plek. Om teleurstellingen te voorkomen kan je het beste vooraf reserveren via 010 2400 501 of info@miniworldrotterdam.com. De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, indien een andere taal is gewenst graag aangeven bij het reserveren zodat er gekeken kan worden naar de mogelijkheden. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals, maar de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen om te annuleren is op deze deal niet van toepassing en terugbetaling of ruilen is niet toegestaan.

Over Miniworld Rotterdam

Miniworld, op 347 meter van Rotterdam Centraal, naast het Groothandelsgebouw, werd in 2015 én in 2017 uitgeroepen tot Leukste Uitje van Nederland. De familie-attractie is gebaseerd op vele Nederlandse thema's, zoals de Nederlandse kust en polderlandschappen, Rotterdam in miniatuur inclusief het Rotterdamse Havengebied en Water en haven - watermanagement & Rotterdamse haven. "Rotterdam in miniatuur" beslaat het grootste deel van Miniworld: zo'n 200 m² wordt gevuld met ruim 50 zelfgebouwde maquettes van moderne en historische Rotterdamse gebouwen. Verleden en heden lopen in elkaar over met miniatuurgebouwen zoals de Schiecentrale, station Blaak, Diergaarde Blijdorp, de Kubuswoningen, de Laurenskerk en het luchtspoor, het vernieuwde Rotterdam Centraal, de Nieuwe Maas en de in detail nagebouwde iconen van "de brandgrens": watertoren De Esch, station Hofplein, café Loos, station Delftsche Poort en het stadhuis.