In een Notendop
Ervaar de hectiek, de opwinding en het vakmanschap van een sterrentent van heel dichtbij of bekijk het vast hier Sinds 2009 bekroond met één Michelinster 14 Punten van GaultMillau Niven Kunz is opgenomen in de Alliance Gastronomique Néerlandaise Gratis parkeren, maar ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer Groupie’s Renee en Ron testten de deal, lees hun ervaring hier
Over deze deal
Aan de zijde van Lionel Messi een wedstrijdje ballen in Camp Nou of Damien Hirst assisteren bij een nieuw project het is voor heel weinig mensen weggelegd de kunst bij de meester af te kijken. Maar culinaire diehards kunnen nu een sterrenkeuken betreden en een dagje meelopen met chef Niven Kunz en zijn brigade in het met 1 Michelinster bekroonde restaurant Niven. Kies uit de volgende opties € 69 voor een dagje meelopen met sterrenchef Niven Kunz voor 1 persoon € 134 voor een dagje meelopen met sterrenchef Niven Kunz voor 2 personen Het met één Michelinster bekroonde restaurant Niven behoort al enkele jaren tot de vaderlandse top. Innovatieve en pure gerechten domineren de kaart, waar een speciale rol is weggelegd voor streekproducten die letterlijk in de achtertuin groeien. Groenten en kruiden eisen hier vaak een hoofdrol op, maar ook de mooiste vis en het fijnste vlees wordt met alle égards behandeld door de witte brigade. En nu is het de beurt aan jou. Je gaat een hele dag meedraaien in de keuken en verzorgt lunch én diner. Als je niet heel de dag kan of wil meedraaien is er natuurlijk niets verplicht. Je kan daarom ook instromen op een moment dat jou uitkomt. Of uitstromen. Met de groupon voor het 10gangendiner kan je namelijk ‘s avonds ook in plaats van hard te werken aan tafel gaan en genieten van andermans harde werk. Hieronder staat het programma. Alvast veel plezier toegewenst. Het programma 10.00 Ontvangst met koffie of thee door chef Niven Kunz 10.15 Rondleiding door het restaurant en de keuken 10.30 Starten in de keuken, samen met de chef mise en place klaarzetten voor de lunch 11.30 Broodje eten met het keukenpersoneel 12.00 Lunchuitgifte, samen met de chef de borden opmaken, of helpen bij een andere partij 14.00 Niven behandelt een of meerdere technieken, bijvoorbeeld het openen van coquilles of het fileren van tarbot 16.30 Personeelsmaaltijd 17.30 Laatste mise en place voor het diner 18.00 Uitgifte diner 22.00 Laatste hoofdgerechten zijn mee; dus tijd voor een glas wijn samen met de chef Restaurant Niven Uitbater en chef Niven Kunz wist het al op jonge leeftijd op zijn zeventiende raakte hij in de ban van de culinaire opvattingen van Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije. Na een stage werd hij door Boer aangenomen en in de keuken van de Zwolse toptent leerde Kunz het vak, wat hem op zijn vierentwintigste al een Michelinster opleverde toen hij werkte bij ‘t Raethuys in Wateringen. Eind 2009 herhaalde hij dit, nu voor Niven, zijn eigen restaurant in Rijswijk. Kunz is ook opgenomen in de prestigieuze Alliance Gastronomique Néerlandaise, wederom een kwaliteitsgarantie voor een mooie gastronomische ervaring. GaultMillau, dat het restaurant 14 punten geeft, riep hem bovendien uit tot Belofte van 2011.