sluit
Gebruik code SAVE25 en krijg tot 25% korting op Lokaal. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.
GROUPON-GIDS VOOR AMSTERDAM

Thuis goed voor jezelf zorgen: een gids voor lekker veel soorten lekkere gezichtsmaskers

DOOR: Editorial Staff |7 apr. 2020

Als je binnen blijft, leid je geen gezichtsverlies met deze rustgevende gezichtsmaskers

Stel je voor: het is zondagavond. Netflix lonkt naar je en er staat een glas wijn voor je klaar (of whiskey, afhankelijk van de week die je hebt gehad). De kinderen liggen in bed, de hond is uitgelaten en het is tijd voor wat zelfzorg. Uiteraard doe je een gezichtsmasker terwijl je ontspant. Maar welke?

Of je ze nu gebruikt als onderdeel van je dagelijkse 10-stappen huidverzorgingsroutine of alleen geniet van de zeldzame rustige avond, je doet jezelf sowieso een plezier als je de verschillen tussen de soorten gezichtsmaskers kent. Lees daarom onze gids om de perfecte voor jou te vinden.

Moddermasker

Wat is het? Een echt moddermasker bevat aarde en mineralen. Populaire soorten gebruiken modder uit de Dode Zee, die rijk is aan magnesium, natrium, zwavel en bromide. Mineralen die kunnen helpen bij het verbeteren van huidaandoeningen als psoriasis en acné.

Voordelen: hydratatie, ontwikkeld voor huidgenezing.

Kleimasker

Wat is het? Een kleimasker maakt gebruik van klei zoals bentoniet, kaolien en frans groen. De klei komt in poedervorm en verandert in een masker wanneer het wordt gemengd met een vloeistof. Velen beschouwen een bentoniet-kleimasker als de beste optie voor een geoliede huid, maar alleen in combinatie met pure rauwe appelciderazijn. Insiders van huidverzorging weten dat je een masker maakt met neutrale pH-waarden die vriendelijker zijn voor de huid door de klei te mengen met ACV (in plaats van water). De appelazijn kan ook helpen bij het bestrijden van acné.

Voordelen: ontwikkeld voor het verminderen van olievorming

Tip van een professional: de meeste moddermaskers op de markt gebruiken gewoon de naam "modder", maar zijn eigenlijk gemaakt met klei.

Bladmasker

Wat is het? Een bladmasker is stof gedrenkt in serum, met gaten uitgesneden voor de ogen, neusgaten en mond. De stof, die bedoeld is om 15-20 minuten te worden gedragen, vormt een fysieke barrière die voorkomt dat het serum uit het gezicht verdampt voordat de huid het kan ‘opdrinken’.

Voordelen: afhankelijk van het serum, maar de meeste zijn ontworpen om de huid te hydrateren en te kalmeren.

Houtskoolmasker

Wat is het?Een houtskool gezichtsmasker kan in vele vormen voorkomen, van poeder in een pot tot een masker - maar welke vorm het ook aanneemt, het zal actieve kool bevatten. Dit poeder trekt onzuiverheden zoals vuil en olie aan. Wanneer de houtskool wordt gemengd met klei, is dit in feite hetzelfde als je gezicht een liefdevolle optater te geven gevolgd door een verfrissende muilpeer.

Voordelen:ontwikkeld om olie te verminderen en vuil te verwijderen uit poriën.

Nachtmasker/Sleeping Pack

Wat is het? Een nachtmasker, ook wel ‘Sleeping Pack’ genoemd, hydrateert de huid terwijl je slaapt, zodat je wakker wordt met een stralende teint. Dit leave-on-masker komt over het algemeen in crème-vorm.

Voordelen: hydrateert, ontwikkeld om de huid voller te maken en fijne lijntjes te bestrijden.

Peel-Off gezichtsmasker

Wat is het? Een peel-off gezichtsmasker is gewoon een masker dat je van je gezicht pelt als het droogt. Hoewel de peeling niet echt iets voor je huid doet, afgezien van een kleine exfoliatie, kunnen de ingrediënten van het masker nog steeds nuttig zijn. Bovendien is het langzaam afpellen van het geharde masker buitengewoon bevredigend.

Voordelen: afhankelijk van de formulering, maar ze hebben allemaal een milde exfoliërende werking

24K goud-masker

Wat is het?? Een goudmasker kan vele vormen aannemen, maar de meest populaire goudmaskers zijn bladmaskers.

Voordelen: kan ontstekingen verminderen en de huid verhelderen; er moet meer getest worden op goudverzorging om zeker te weten of goud voordelen heeft.

Koolzuurhoudend bellenmasker

Wat is het? Een bellenmasker is een masker dat op de huid borrelt. Wanneer het met de lucht reageert, verandert het van een crème in bubbels, die in theorie helpen de ingrediënten van het masker verder in de huid te ‘duwen’. Het beste is echter hoe leuk het is om te gebruiken. Het is eigenlijk de volwassen versie van het omdoen van een zeepbellenbaard tijdens het baden.

Voordelen: bubbels kunnen ingrediënten helpen de huid binnen te dringen en de poriën te verwijderen.