sluit
Gebruik code ZATERDAG en krijg tot 25% korting op Lokaal. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.

Lichaam & Geest - Geef je lijf even pauze!

DOOR: Viktoria |5 okt. 2016

 

De afgelopen jaren is reizen meer geworden dan alleen maar ontsnappen aan je werk of aan de regen in ons land. Reizen is een passie geworden voor mensen over de hele wereld en echt een deel van ieders leven. We denken en dromen continue over ons volgende tripje, of dat nu het ontdekken van een gave stad is voordat iedereen er is geweest of de laatste exotische bestemming voordat ie op ieders bucket list staat.

Deze ontwikkeling opent onze ogen, reizen opent onze ogen. We leren van en over andere culturen, andere manieren van denken en leven inspireren ons voor ons eigen leven. Maar, aan de andere kant beïnvloed het ook meteen de manier waarop we reizen. Gaan we niet allemaal stiekem voor die perfecte social media foto met een wit zandstrand en kristalblauw water? Die eigenlijk te perfect lijkt om waar te zijn en waarop iedereen jaloers is? Hebben we niet allemaal een vriend die iedere week wel lijkt te vertellen over zijn volgende spannende bestemming en waarbij je vervolgens teleurgesteld bent over je eigen leven dat niet zo spannend is en voornamelijk bestaat uit werk en veel te weinig vrije dagen om te gaan en staan waar jij wil? (we laten (het gebrek aan) de financiën nog even buiten weg...)

De social media posts die we allemaal kennen...

imag1 smallerII jpg

… te mooi om waar te zijn...

beachcouple smaller jpg

Zouden we hier niet een eind aan moeten maken? Zouden we niet gewoon moeten starten met reizen maken die goed zijn voor onze lichaam en geest in plaats van voor onze social media profielen? Ja, dat moeten we doen! Leven in de chaos van de tegenwoordige samenleving is spannend, nieuwe mogelijkheden verschijnen iedere dag. Maar, dat put onze lichaam en geest wel uit en daarom moeten we ons lijf aandacht geven! En zeker tijdens de leukste (maar ook drukste) tijd van het jaar: de feestdagen!

Yoga, detox, ayurveda of een klassieke wellnessbehandeling zijn maar enkele van de vele opties om even lekker te ontspannen, naar ons lichaam te luisteren en te ontsnappen aan de stress van alledag.

Een paar tips en ideeën voor jouw volgende lichaam & geest vakantie:

 

Luxueuze of authentieke yoga retraite?

Denkend aan waar yoga vandaan komt, schijnt de yoga-levensstijl te passen bij een hele simpele en nederige manier van leven zonder veel luxe. Maar als het over vakantie gaat, is het natuurlijk volledig aan onszelf om te beslissen waar we behoefte aan hebben. Als het voor jou makkelijker is om te ontspannen in een houten hutje zonder elektriciteit: ga ervoor! Maar als je eigenlijk veel meer behoefte hebt aan een 5-sterrenverblijf voor je yogavakantie, doen! Het gaat er niet om hoe jouw yoga retraite eruit ziet, kies wat het beste bij jou past! Het fijne aan dit is dat yoga retreats voor elke budget te vinden zijn. Zoek je iets dichterbij huis, dan scheelt dat wellicht in de kosten of je kiest een simpele accommodatie op een mooie exotische plek. Of je kiest gewoon de meest luxueuze bestemming die je maar kunt vinden, gewoon omdat het kan!

Luxe yoga retraite op een prachtig eiland

luxusresport small jpg

of een simpele accommodatie om innerlijke rust te vinden

simpleretreat smaller jpg

Alleen maar yoga - de hele dag?

Ik weet zeker dat sommigen van jullie dit lezen en denken: ja zeker, ga ik doen! Maar voor anderen, misschien zonder yoga-ervaring, klinkt dit waarschijnlijk heel saai en vreemd. Yoga combineert veel aspecten, zoals meditatie, gezonde voeding, etc. Maar als je meer dan dat nodig hebt, is er goed nieuws voor jou: yoga kan heel gemakkelijk gecombineert worden met andere activiteiten, zoals wandelen, zeilen, fietsen of surfen. Yoga helpt je meer bewustzijn te krijgen voor je lichaam en geest door de yogaprincipes toe te passen op iedere activiteit die je doet. Dit gaat jouw volgende trip zeker tot een onvergetelijke ervaring maken!

yoga en surfen zijn een hele goede combinatie!

surfing smaller jpg

Stilteretraite - kan ik mijzelf leren kennen door niet te praten?

Reizen over de meest bizarre grenzen, het bezoeken van hippe steden, wandelen over de meest gevaarlijke paden, sky-diven met de mooiste uitzichten - dit zijn voorbeelden van welbekende uitdagingen die op veel bucket lists van reizigers over de hele wereld staan. Maar hoe vind je dan rust en balans? Door naar binnen te treden, klinkt gek hè?! Een stilteretraite is inderdaad een hele bijzondere ervaring. Als je je bedenkt dat je een hele dag doorbrengt zonder ook maar één woord te zeggen.. dat kun je je niet voorstellen, toch? Je weet het pas totdat je het probeert. Het goede nieuws voor alle skeptische mensen: er zijn veel plekken waar je het één dag kunt uitproberen, dus je hoeft niet meteen een heel weekend stil te zijn. Een stilteretraite doe je voor jezelf, maar het kan nauurlijk nog steeds een hele spannende ervaring worden die je zeker met je familie en vrienden zult delen!

Meditaion smaller jpg

Detox & vasten

Zomerse barbeques, picnicken met vrienden, avonden in de biertuin, festivals en zomerse drankjes op de mooiste plekjes - de zomer is fantastisch, maar tegelijkertijd ook een aanslag op je lichaam. Detox en vasten zijn steeds populairder geworden, ook onder reizigers. De voordelen van een detoxvakantie zijn duidelijk: gezondheidsvoordelen, je lichaam reinigen en stressvermindering. Pakketten voor deze vakanties beginnen vaak met een adviesgesprek, het stellen van individuele doelen en het vaststellen van het meest gunstige programma voor jou, inclusief activiteiten als wandelen, yoga en speciale behandelingen gebaseerd op medische kennis. Het goede nieuws: je zult ook nog nadat je bent uitgecheckt toepassen wat je hebt geleerd. Voor de meerderheid van de mensen die al eens op een detoxvakantie gingen geldt dat deze reis voor hen het begin was van een gezondere en actievere levensstijl. Een beter bewustzijn van je lijf en gezondere eetgewoontes zorgen ervoor dat je veel profijt zult hebben van de detox en het vasten lang nadat je vakantie voorbij is.

Trap je gezondere levensstijl af

detox small jpg

Op zoek naar je volgende lichaam & geest vakantie? Kijk hier!