sluit
Gebruik code ZONDAG25 en krijg tot 25% korting op Lokaal. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.
GROUPON-GIDS VOOR AMSTERDAM

Maak je reisplannen voor 2017 & ontsnap aan de winterblues!

DOOR: Viktoria |13 jan. 2017

 

Kennen we niet allemaal dat gevoel dat ontstaat als de dagen korter worden, dat er overdag zo weinig licht is, de temperatuur inzakt – en onze stemming ook af en toe? Dat heet de winterblues!

De grote vraag is “Wat kunnen we doen om die winterblues te voorkomen?” Een nogal simpel en logisch antwoord op deze vraag is natuurlijk “REIZEN!” Op reis gaan – lang of kort, in eigen land of in het buitenland, alleen of met vrienden – is prima mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, om avonturen te beleven en open te staan voor nieuwe en spannende ervaringen. Zo verslaan we de winterblues!

Hieronder vind je inspiratie voor avonturen om de winterblues te bestrijden:

Ontdek winterse tradities door heel Europa

Winter hoeft helemaal geen deprimerend seizoen te zijn. Sterker nog: helemáál niet! Terwijl het aantal uren daglicht afneemt en de temperaturen dalen, beginnen de meeste steden– letterlijk – te stralen en krijgen een bijzondere glans. Winterse versieringen laten de straten oplichten, cafés en bars zijn extra gezellig en kaarsen en openhaarden vervangen elektrisch licht. Je kan de winter ruiken, warme winterdranken proeven en genieten van typische seizoensgerechten. Zelfs als je in de lente, zomer of herfst al in je favoriete stad geweest bent – probeer het gewoon ’s in de winter. Het zal een totaal andere belevenis zijn. Ontdek Parijs, Londen, Berlijn of welke andere Europese stad dan ook deze winter – boek je winterse stedentrip hier. Daar krijg je geen spijt van.

Trakteer jezelf! Laat die winterblues gewoon wegsmelten!

Koude winterdagen schreeuwen om iets om je op te warmen – lichamelijk en geestelijk. Een tripje naar een wellnesshotel is gegarandeerd goed voor lijf en geest en al helemaal in de koude periode van het jaar. Cocoonen met je geliefde of gewoon lekker alleen op een luxueuze plek met een spa, een restaurant, een riant aanbod aan wellnessbehandelingen en alles wat je verder nodig hebt is ook een aangename en succesvolle manier om de winterblues te verjagen. Niet je ‘hotel-wellness-bubbel’ uit hoeven voor een heel weekend geeft je het gevoel dat je er helemaal uit bent, terwijl dat hotel gerust bij jou om de hoek kan zitten. Nog meer goed nieuws: zo’n weekend hoeft geen kapitalen te kosten. En iedereen weet dat geven je eigen geluk ook verhoogt, dus wat dacht je van iemand die je lief hebt verrassen met een uitstapje naar een wellnessoase om de winterblues samen te lijf te gaan? Bijzondere aanbiedingen voor totale ontspanning vind je hier!

Maak een grote reis – of ga in ieder geval plannen!

Er zijn plekken over de hele wereld waar sleeën, sneeuwlaarzen, winterparka’s en druilerige dagen compleet onbekend zijn – precies, de perfecte plekken om aan de winter te ontsnappen dus. Ontdek magische plekken en exotische locaties in ver-weg Azië of trakteer jezelf in stijlvolle riads in Marokko – pak je koffers gewoon vast in. Inspiratie voor de volgende trip naar de zon vind je hier.

En hoewel een ‘lange-afstands-reis’ niet van de ene op de andere dag georganiseerd is, hebben we goed nieuws voor je: alleen al het plannen van je volgende vakantie versterkt direct je geluksgevoel! Word meteen blij van het plannen van de route die je wil afleggen, van het dromen over de spectaculaire plekken die je gaat bezoeken en de mensen die je gaat ontmoeten. Dat allemaal doen met een kop thee in je hand en een kruik om je warm te houden terwijl je thuis op de bank ligt, jaagt ook de winterblues weg.

Ongeacht welk soort reis je gaat ondernemen om je winterblues te verslaan, ze hebben allemaal één ding gemeen: reizen zorgt voor langetermijngeluk, het bezorgt je bijzondere langblijvende herinneringen en laat je waardevolle ervaringen beleven. Reizen verrijkt je leven, je ontwikkelt er zelfbewustzijn door die je van pas komt in de rest van je persoonlijke en professionele leven. En… als je thuis komt na je ‘winterontsnapping’ en het is nog steeds winter, dan is er nog één advies dat we je kunnen geven: weg van huis zijn helpt vaak om je leven thuis nóg meer te waarderen!

Maak je reisplannen voor 2017 - inspiratie doe je hier op!