sluit
Gebruik code DOUBLE en krijg tot 20% korting op de verkoopprijs op geweldige activiteiten voor iedereen. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.

Hoe stil je je reislust als je de deur niet uit mag

In tijden van onzekerheid is één ding zeker: reislustige types blijven reislustige types - of ze nu daadwerkelijk op vakantie kunnen of niet. Zo weten we dat je aan je volgende bestemming zal blijven denken, die zal plannen en positief zal blijven over de toekomst. Daarom hebben we bij Groupon Hotels & Reizen een beetje gebrainstormd om je wat ideeën te geven over hoe je de je reislust kan stillen en positief kan blijven in deze moeilijke tijden.

 

Werk je bucketlist bij

Het maken van een vakantie-bucketlist is een mooie manier om alle dagelijkse verkregen inspiratie bij te houden, en zal een beetje aanvoelen als ‘window shopping’ voor toekomstige tripjes. Hebben je vrienden het over een vakantie die ze vorig jaar beleefden die je ook wil ervaren? Zet 'm op je bucketlist! Zijn je favoriete reisbloggers lyrisch over hun favoriete bestemming? Zet 'm op je bucketlist! Moet je helaas een vakantie annuleren vanwege de huidige situatie? Zet 'm terug op je bucketlist! Voor meer ervaren 'bucketlist-schrijvers': probeer je lijst meteen op te splitsen in seizoenen. Aangezien sommige bestemmingen echt tot leven komen wanneer ze tijdens een speciaal seizoen worden bezocht (bijvoorbeeld het noorderlicht in IJsland of walvissen spotten in Zuid-Afrika). Misschien wil je je 'pro bucket'-lijst ontwikkelen met topbestemmingen die je die maand kan bezoeken - dit houdt je de komende tijd bezig op een leuke manier!

We zijn ons ervan bewust dat we op dit moment niet weten welke van die vakanties binnenkort mogelijk zijn of welke met wellicht nog een jaar moeten worden uitgesteld. Maar onthoud dit: iets hebben om naar uit te kijken en iets plannen is een supermanier om endorfine te produceren. En terwijl we allemaal doen aan social distancing: wat dacht je van het organiseren van een virtueel 'vakantieboek-feest' met je beste reisgenoten? Geniet samen van een drankje (met iedereen natuurlijk op zijn/haar bank & idealiter met je favoriete drankje uit je favoriete land) en neem je bijgewerkte bucketlists door. Wie weet word je zelfs geïnspireerd om een idee of bestemming aan je lijst toe te voegen!

 

Leef alsof je er bent

Voor velen van ons betekent reizen dat je nieuwe culturen ontdekt, de dagelijkse gewoontes en routines achter je laat en al het nieuwe en onbekende om ons heen opneemt. Hoewel je op het moment niet fysiek op vakantie kan gaan, kan je nog steeds 'op vakantie gaan met je geest'. Maak het gezellig met een kopje thee en je favoriete reisgids en laat je meevoeren naar die vreemde werelden door middel van foto's en verhalen. Dompel jezelf onder: Zet je vakantie-afspeellijst op en maak street food van dat ene stalletje toen terwijl je 'op vakantie gaat met je geest'. Droom je van een safaritrip? Wat dacht je ervan om de hele dag natuurdocumentaires te bekijken die je naar het hart van het Kruger National Park of de vlaktes van de Serengeti brengen?

Keek je er zo naar uit om dit voorjaar een aantal prachtsteden te verkennen? We vinden Google Arts & Culture een goede manier om een ​​virtuele museumtour te maken - bekijk het eens hier: https://artsandculture.google.com/?hl=en

Hoewel het niet hetzelfde gevoel heeft als een verse stempel in je paspoort, zullen die virtuele vakanties zeker die reisdrang stimuleren en je misschien zelfs inspireren om meerdere bestemmingen op te zoeken als het 'echt' weer kan!

 

Leer nieuwe dingen die je volgende vakantie nóg leuker zullen maken

Dat je je volgende reis even niet kan maken, betekent niet dat je je er niet op kan voorbereiden! Staat Zuid-Amerika bovenaan je bucketlist? Wat dacht je dan van beginnen met Spaans leren - of juist je kennis verfrissen - zodat je nog dieper de cultuur in kan duiken als je aan de andere kant van de oceaan zit! Wanneer je je oude vakantiefoto's bekijkt, moet je dan lachen om hun 'speciale' kwaliteit? Volg dan een onlinecursus om eindelijk eens die fotografie- en filmskills bij te schaven, zodat je volgende vakantie écht een plaatje wordt! Misschien heb je wel op prachtige afgelegen plaatsen 's nachts naar de sterren gekeken en had je GEEN idee welke sterrenbeelden voor je neus aan het schitteren waren. Dan is nu nu een mooi moment om een cursus te volgen of in een boek te duiken zodat je je reisgenoot kan imponeren met de kennis die je hebt opgedaan, om zo, van alles afgesloten te zijn, bewust naar de sterren kan kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos, zoals je ziet!

Door nieuwe dingen te leren, kunnen we de wereld vanuit een nieuw perspectief bekijken - en dat is absoluut iets dat de kern vormt van reizen.

 

Maak reisschema's voor je volgende vakanties

Ben je klaar met het bijwerken van je bucketlist? Super goed! Het kiezen van je volgende vakantiebestemmingen is één ding, maar hoe zit het met het maken van een gedetailleerd reisschema voor je volgende vakantie? Selecteer de bovenste paar bestemmingen op je lijst en begin met het in detail plannen van je route en budget: waar wil je naartoe, wat moet de focus van je reis zijn (actief/bergen of chillen/strand - of een combinatie). Het plannen van langere vakanties kan vaak erg tijdrovend zijn. Nu je de tijd hebt, zelfs als je nog geen concrete data boekt, kan je ervoor zorgen dat je voorbereid bent op het moment dat reizen weer veilig én mogelijk is. Lees je favoriete reisblogs voor reisschema-inspiratie, onderzoek wat er buiten de gebaande paden ligt, maak jezelf vertrouwd met activiteiten of speciale accommodaties die je tijdens je reis zou kunnen meemaken (het boomhuthotel waar je altijd van had gedroomd, de surflessen die je zou kunnen volgen en het verkennen van die afgelegen gebieden om het lokale leven echt te leren kennen). Wanneer je nu je reisschema maakt voor toekomstige vakanties, worden die vakanties niet alleen nóg indrukwekkender, maar is het ook een aangename afleiding; weg van al het negatieve nieuws op dit moment.

 

Koester de vakanties van het verleden - tijd om fotoboeken te maken!

In deze gekke en onzekere tijden beginnen we veel te waarderen van wat we veel te lang als vanzelfsprekend hebben aangenomen. Laten we deze huidige onderbreking gebruiken om terug in de tijd te reizen. Herinner je je nog alle kleine details van de laatste stedentrip die je hebt gemaakt? Kan je je het geluid van de golven herinneren en het gevoel van zand onder je voeten terwijl je naar de zonsondergang op het strand keek? Wat was je favoriete liedje tijdens je laatste roadtrip waar je geen genoeg van kon krijgen? We hebben zoveel goede vakantieherinneringen - laten we ze behandelen als kleine, kostbare schatten, vooral in deze moeilijke tijden.

Het maken van je vakantiefotoboek zal je helpen om je eerdere vakanties beter te herinneren. Je zal blijvende herinneringen creëren waar je altijd naar kan terugkijken en die je zeker zullen opvrolijken in moeilijke tijden.

 

Creëer thuis je culinaire reis rond de wereld

Genieten we niet allemaal van culinaire ervaringen in het buitenland? De kleine lokale restaurants met hun traditionele smaken, de lokale bevolking die je spontaan uitnodigt op straat om thuis bij ze te komen eten, de ongebruikelijke soorten ontbijt over de hele wereld, verse ingrediënten die de schoonheid weerspiegelen van het land dat je ontdekt. Die smaken die je je lang na je vakantie zal herinneren en die altijd mooie herinneringen zullen oproepen. Hoewel je op dit moment niet kan reizen om je in de lokale cuisine onder te dompelen, kan je dat thuis natuurlijk wél doen. Dit is hét moment om je kookboeken af ​​te stoffen en creatief te worden. Wat dacht je van speciale themadiners die je creativiteit uitdagen: maandag is er een Frans koffie- en croissantontbijt (met natuurlijk Edith Piaf op de achtergrond), dinsdag is een Italiaanse pizza-avond, woensdagmiddag schittert je favoriete Pad Thai-recept - je snapt het idee. En terwijl je nadenkt over al je culinaire genotsmomenten - waarom zou je geen vakantiekookboek maken in een online document dat je kan delen met je familie en vrienden, of reisgenoten van over de hele wereld?

We zijn ons ervan bewust dat niets het fysieke reizen naar nieuwe, opwindende plaatsen over de hele wereld ooit zal vervangen. Maar onderschat niet de kracht van je geest om je tenminste voor de helft op weg te helpen totdat deze omstandigheden veranderen en je eindelijk je koffers weer kan pakken.