sluit
Gebruik code VAKANTIE en krijg tot 25% korting op Lokaal. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.
GROUPON-GIDS VOOR AMSTERDAM

9 tips voor het maken van een fotoboek

2 apr. 2020Tegenwoordig hebben we overal foto's. Op onze telefoons, tablets en sociale media als Facebook, Flickr en Instagram. We hebben dan ook heel vaak foto’s in onze handen, maar bijna nooit meer op papier. Met fotoboeken kan je daar verandering in brengen - doordacht samengestelde afbeeldingen die thematisch gerangschikt zijn, zelfs bij een thema als "Willekeurige foto's". Het lijkt misschien een groot project, maar dat hoeft een fotoboek helemaal niet te zijn. Daarom hieronder 9 tips om snel en gemakkelijk een persoonlijk fotoboek te maken.

1. Focus op bepaalde momenten en niet op een heel jaar

Je hoeft de essentie van je gezin niet te vangen in één fotoboek. Beperk je daarom tot dierbare herinneringen, zoals Koningsdag in het park, het bezoek aan een pretpark of dat fijne dagje wandelen door het bos. Zo voorkom je dat je door alle foto’s van het afgelopen jaar het bos niet meer ziet.

2. Gek op je hond? Maak een fotoboek voor je huisdier

Net als bij de meeste huisdier-eigenaren staat jouw telefoon waarschijnlijk ook vol met foto’s van je favoriete viervoeter. Deze vrolijke vriend is net zo geliefd als elk ander gezinslid, dus waarom geen hulde brengen aan dit dier van plezier met een eigen fotoboek?

3. Of focus op een klein deel van een groot event

Een hele bruiloft in één fotoboek proppen is niet te doen. Maak bijvoorbeeld een boek met foto’s van jou en je bruidsmeisjes tijdens de voorbereidingen van deze grote dag. En stuur ze dit boekje op als dank voor alle hulp. Of verzamel foto’s van jullie huwelijksreis in een boek, zodat je dat cadeau kan geven als je wederhelft jarig is.

4. Maak gebruik van websites met geautomatiseerde functies

Er zijn genoeg websites waar je afbeeldingen rechtstreeks kan uploaden van Facebook, Flickr of Instagram bijvoorbeeld. Handen in de lucht voor deze technologie, want hiermee bespaar je jezelf de moeite om deze foto’s eerst te downloaden op jouw device, om ze vervolgens weer te uploaden voor je fotoboek.

5. Maak een jaar lang elke dag één foto

Net naar een nieuwe stad verhuisd? Of begint je kind aan het laatste jaar van de middelbare school? Leg deze spannende periode vast door elke dag één foto te maken en deze foto’s te verzamelen in een map. Aan het einde van een druk jaar kan je in één keer alle foto’s uploaden voor een fotoboek.

6. Maak een serie van reisfotoboeken

Wijd een fotoboek aan elke stempel in je paspoort. Je zomervakantie in Italië, het weekend weg met je vriendinnen, de skitrip naar Tirol met je gezin. Elke vakantie heeft zijn eigen sfeer, dus waarom zou je niet voor elke vakantie een eigen fotoboek maken?

7. Breng een ode aan een vakantie- of familietraditie

Brengen jullie elk Paasweekend met de familie op een Waddeneiland door, krijgen jullie elk jaar Sinterklaas thuis op bezoek of wordt elke 40e verjaardag met een onverwachts taart-in-je-gezicht-moment gevierd? Zo niet, dan is “Project Fotoboek” een mooie aanleiding om een nieuwe traditie te starten.

8. Maak een koffietafelboek van jouw favoriete hobby

Ben je een muziekfanaat, maak dan een boek met je leukste concertfoto’s. Of coach je al het hele seizoen het voetbalteam van je zoon, vraag de andere ouders dan om de foto’s van langs de lijn op te sturen, zodat je jouw glorieuze momenten als voetbalcoach kan bundelen.

9. Maak een foto-gastenboek voor je bruiloft

Vul het gastenboek met jullie verlovingsfoto’s of foto’s van jullie relatie door de jaren heen, zodat gasten jullie verliefde koppies zien wanneer ze hun gelukswens voor jullie opschrijven. Veel bedrijven bieden zelfs fotoboeken met gastenboek-sjablonen om het je gemakkelijk te maken.

 

Foto's: Collage.com en Printerpix.com