sluit
Tot 20% korting op de verkoopprijs op geweldige activiteiten voor iedereen. Code: PROMO
GROUPON-GIDS VOOR AMSTERDAM

Veggie-burger recept: aubergine en halloumi-Burger

DOOR: Nick Andrews |14 apr. 2020

Veggie Burger Recipe: Aubergine and Halloumi Burger

Met alle excessen in het leven moet je soms ook inleveren, daarom heb ik me deze maand voorgenomen om de hele maand geen vlees te eten (of alcohol te drinken, maar dat is een ander verhaal). Met dit in gedachten en aangezien ik enorm naar hamburgers verlang, heb ik besloten een recept uit te testen dat mijn vleeslust (tot op zekere hoogte) kan stillen en dat je kan serveren als een vegetarische traktatie, of om vegetariërs te pleasen als jij weer wil genieten van een cheeseburger met spek.

Dit recept is voor 4 burgers.

Ingrediënten

veggie burger

4x zacht wit bolletje

1x grote aubergine

2x trostomaten of biologische vleestomaten

1x halloumi-blok (250-350 gram)

Groene basilicumpesto

Oregano

Balsamico azijn

Olijfolie

Snijsla

Mayonaise

Voorbereiding:

aubergine

Schenk olijfolie in een kom, daarna een scheutje balsamico-azijn, wat oregano en peper en zout. Roer het geheel door.

Snij de aubergine in een cirkel van een halve centimeter dik en gooi ‘m in de kom, zorg ervoor dat je het geheel goed mengt.

Snijd de halloumi in een rondje met een koekjesvorm of met behulp van een mok.

Verwarm een bakplaat of grillpan op middelhoog vuur en voeg dan je aubergineplakjes toe. Je kan deze 4-6 minuten aan elke kant koken - als ze eenmaal op de grill liggen, verplaats je ze niet totdat ze klaar zijn om te draaien.

Voeg de halloumi-plakjes toe, bak aan elke kant ongeveer 2 minuten - dit geeft ze gouden lijnen en zo wordt het zacht en sappig.

hallomi

Terwijl de aubergine en de halloumi koken/bakken, rooster je de binnenkant van je broodjes en voeg je mayonaise en sla toe (snij deze in stukjes en leg het op elkaar, zodat het de randen van het broodje overlapt).

Zodra je aubergine en halloumi gaar zijn, haal je ze van de grill en voeg je ze toe aan je burgerbroodje bovenop de sla. Top af met een plakje tomaat en een flinke klodder pesto en je bent klaar om te eten.

veggie burger

Deze hamburgers hebben een aardse smaak van de balsamico, kruiden en aubergine. De zoute halloumi geeft het geheel een stevige bevredigende bite. Voor een perfecte alcoholvrije begeleiding drink je Victorian Lemonade van Fentimans.

Veel succes en laat ons weten hoe het smaakte!