Het Amsterdamse Proeflokaal, Amsterdam

Stadionplein 300, Amsterdam, 1076 CK Routebeschrijving

Van onze redactie

Sinds april 2017 is het Amsterdamse Proeflokaal geopend op het nieuwe Stadionplein, een ontmoetingsplek waar iedereen de smaak van Amsterdam kan proeven: van Amsterdammers tot toeristen, van forenzen tot foodies. Het twee verdiepingen tellende gebouw, met meer dan 1.800 m² aan ruimte, telt meerdere 'foodcorners' waar deze smaken tot uiting komen. Een Grill & Bistro voor een sappig stuk vlees, een Dutch Seafood Bar voor verfijnde smaken uit de zee.

De brede trap naar de eerste verdieping geeft toegang tot de Food Experience: een ruimte waar proeven, genieten en beleven centraal staan. In het bierlokaal bijvoorbeeld worden er allerlei soorten bieren geschonken, en is het een ideale plek voor netwerkborrels of proeverijen. Maar ook aan wijnliefhebbers is gedacht: tegenover het bierlokaal zit een sfeervol, lang en modern wijnlokaal waar je terecht kan voor een proeverij of private dining, met ruim 50 soorten wijnen. Een deur verder vind je The Kitchen: een ruimte waar kookworkshops worden gegeven voor zo'n 30 personen. En dan zijn er nog de Proeftafels waar er onder jouw toeziend oog gerechtjes à la minute worden bereid.

Als dat niet al naar meer smaakt, weet dan dat alle gerechten bereid worden met dagverse ingrediënten die dagelijks door lokale boeren worden aangeleverd. Het Amsterdamse Proeflokaal is zeven dagen per week geopend van 7 uur in de morgen tot middernacht. Genoeg mogelijkheden dus om op deze ontmoetingsplek je zintuigen te laten prikkelen door de internationale smaak van Amsterdam. Parkeren is overigens het eerste uur gratis in de parkeergarage onder het restaurant.