Over Restaurant Stedelijk
Onder de unieke 'badkuip' van het Stedelijk Museum aan het Museumplein in Amsterdam is het ruime en modern ingerichte Restaurant Stedelijk een vaste plek voor nagenietende kunstliefhebbers en fijnproevers. Een toegankelijke internationale kaart maakt het voor je smaakpapillen mogelijk om - net als de kunstwerken - even zelf in de schijnwerpers te staan. Op de dagkaart vind je een scala aan ontbijt-, lunch- en borrelopties, variërend van biologische yoghurt en salades tot calamaris en cocktails. Ook de avondkaart is er een om in te lijsten: chef-executive Richard Aloserij en chef-kok Erik Aafjes hebben voor hun groente-, vlees- en visgerechten inspiratie opgedaan in alle windstreken, zodat er voor iedereen wel een favoriet tussen zit. Door de veranderende seizoenen en om de kaart fris te houden wisselt het aanbod regelmatig. Tel bij dit alles een uitgebreide wijnkaart op en gastvrijheid, onder leiding van Reinier Timmerman, om op een voetstuk te plaatsen en je dagje hoofdstad of museumbezoek of avondje dineren is uit de kunst.