Toro Pinto, Heerenveen
Toro Pinto, HeerenveenOver Toro Pinto
Toro Pinto, "de gevlekte stier", staat op Achter de Kerk 4 in Heerenveen. Waarschijnlijk vernoemd naar een rund dat een camouflagepak aan heeft getrokken omdat hij niet op de barbecue wil eindigen. Bij restaurant Toro Pinto zijn ze namelijk sinds 1994 al gespecialiseerd in vlees. Heel veel vlees zelfs en bereid op Argentijnse wijze. Dat houdt bijvoorbeeld in dat het vlees 4 tot 6 weken heeft gerijpt zodat het nog malser wordt. Jij kiest welk stukje rund je wil en bepaalt het gewenste gewicht en de garing ervan. Vervolgens slingert een van de chefs het met zijn blote mannenhanden kort boven het hoge vuur. Het wordt slechts eenmaal gedraaid zodat alle smaak en sappen behouden blijven. Uiteindelijk krijg je het stomend op je bord geserveerd door een van de enthousiaste obers die met grote precisie tussen de tafels door ste(a)ken.