In een Notendop
Bretelli is sinds 2006 in het bezit van een Michelinster Het restaurant is lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe 16 punten in de GaultMillau-gids 2013 Jan Marrees is SVH Meesterkok en voert een innovatieve keuken met mediterrane en internationale invloeden Laat je overrompelen door smaaksensatie’s met pure smaken Er wordt gebruik gemaakt van dagverse seizoensproducten Proef van de Italiaanse schatten uit de wijnkelder Uitstekende bediening en een ervaren sommelier Geniet van de gezellige sfeer in het stadshart van Weert De deal Gastronomisch zevengangendiner in restaurant Bretelli Voor 2, 4 of 6 personen
Over deze deal
1 ster is, bijvoorbeeld, het verschil tussen één of géén Wereldkampioenschap een behoorlijk onderscheid. Het is tevens de aanduiding van een restaurant waarover Michelin stelt dat het une très bonne table dans sa catégorie is. Neem letterlijk en figuurlijk de proef op de som en schuif aan voor een gastronomisch zevengangendiner voor 2, 4 of 6 personen bij het met een Michelinster bekroonde restaurant Bretelli in Weert vanaf € 99. Kies uit € 99 voor gastronomisch zevengangen diner voor 2 personen € 189 voor gastronomisch zevengangen diner voor 4 personen € 259 voor gastronomisch zevengangen diner voor 6 personen Midden in het centrum van Weert ligt het excellente restaurant Bretelli. De witte brigade zet onder leiding van chefkok Jan Marrees haar innovatieve visie en expertise in om – aan de hand van mediterrane en internationale invloeden – culinaire kunstwerkjes te bereiden. Vanaf de keuze voor de dagverse streekproducten tot de bereidingswijze en compositie op het bord geldt dat uiterste perfectie wordt nagestreefd. En dat proef je. Het menu wisselt mee met de seizoenen. De komende periode zal onderstaand menu op tafel verschijnen. Hollandse Garnalen Tomaat Komkommer – Yoghurt – Zwarte peper – Borage Zalm Specerijen Bleekselderij – Radijs – Groene Appel – Avocado Scholfilet Citroen – Paksoi – Kamille Kwartel Gekonfijt Kwartelboutje Grotchampignons – Knolselderij – Doperwten Kalfssucade Truffel Groene Asperges – King Boleten – Bloemkool – Chorizo Champagne Rood Fruit Vanille – Witte Chocolade – Olijfolie E.V. – Basilicum Kokos Hazelnoot Chocolade – Nougat – Yuzu – Citroengras Als je alleen al kijkt naar de recensies en de waardering van critici, dan weet je dat je bij Bretelli goed zit. Zo scoort het restaurant, 16 punten in de GaultMillaugids 2013. In 2006 kreeg Bretelli bovendien een Michelinster die tot en met de dag van vandaag behouden is gebleven. Niet alleen het eten wordt geroemd, ook de befaamde wijnen die in de historische wijnkelder verzameld zijn, genieten aanzienlijke bekendheid bij de kenners. Sommelier Patricia Marrees schenkt uitmuntende Italiaanse wijnen – als ‘Super Tuscans’ Brunello’s – maar ook verrukkelijke varianten met een andere afkomst. De bedrijfsvoering van Bretelli is erop gebaseerd dat gasten niet alleen onder de indruk moeten zijn van de smaaksensaties maar ook van de gezelligheid in het sfeervolle etablissement. Iets waar ze al jaren om bekend staan in de wijde omtrek.