sluit
TTD Launch

Groupon Nederland Quirky Deals

Friesland

Winactie: date met een robot bij Michelinster-restaurant Niven

Kies optie

In een Notendop

Groupon biedt vanaf deze zomer dates aan met de hyperintelligente robots Victor (‘man’) en Vicky (‘vrouw’) in Michelinster-restaurant Niven.

Over deze deal

Een goede avond uit met goed gezelschap klopt gewoon, net als de voorspelling van Nostradamus dat hij in het voorjaar van 2016 genoemd zou worden in de eerste zin van een Groupon-deal. Geniet van een Michelinster-restaurant met een robot als jouw metgezel en maak het samen metgezellig bij Niven.

Kies uit twee opties

  • € 0 voor een kans op een date met robot Victor bij Michelinster-restaurant Niven
  • € 0 voor een kans op een date met robot Vicky bij Michelinster-restaurant Niven

Groupon komt met een primeur: het biedt vanaf deze zomer dates aan met de hyperintelligente robots Victor (‘man’) en Vicky (‘vrouw’) in Michelinster-restaurant Niven. De technologie ontwikkelt zich zo snel dat robots inmiddels volwaardig en interactief gezelschap zijn. Groupon wil een voorloper zijn op relationeel vlak en speelt hier nu op in met deze deal, waarin we op zoek gaan naar mensen die mee willen doen aan een eerste officiële proef. Wanneer je deze deal koopt voor nul euro maak je automatisch kans op een date met Victor of Vicky.

Slimmer én charmanter dan mensen

Veelgehoorde eisen aan een (potentiële) partner zijn intelligentie, humor en charme, maar deze combinatie blijkt vaak lastig te vinden. Robots zijn inmiddels prima in staat hieraan te voldoen. Zo bleek AlphaGo van Google afgelopen week slimmer dan een mens. Ook zijn wetenschappers al jaren bezig computers sarcasme te laten herkennen. Behalve dat robots hiermee terug kunnen praten - denk aan Siri op de iPhone - kunnen ze zo ook grapjes maken. Ook qua charme zit het wel goed: de technologie is inmiddels al zo ver dat robots de deur voor je open houden, je stoel aanschuiven en je wijntje inschenken zonder te knoeien.

Vivianne Bendermacher, founder Techionista.com en tech-expert van RTL Boulevard: “Ik zie daten met robots zeker als een optie voor de toekomst. Al was het maar omdat je een robot helemaal naar je eigen wensen kunt laten programmeren; met jouw humor, jouw intelligentie, jouw politieke voorkeuren… Er bestaan al diensten waarbij je een abonnement op een virtuele vriend of vriendin kunt nemen. De volgende logische stap is een fysieke robot om mee uit eten te gaan. Uit onderzoek is al gebleken dat je ook voor een robot empathie kunt voelen, dus ja: ik kan me heel goed voorstellen dat je van de perfect geprogrammeerde robot vlinders krijgt.

Frederik van der Veen, managing director bij Groupon: “Met de lancering spelen we in op een veelvoorkomende vraag uit de markt. Uit onze klantonderzoeken blijkt dat singles het vaak ongezellig of ongemakkelijk vinden alleen uit eten te gaan. Dat vinden wij zonde. Iedereen moet van een goed diner kunnen genieten, of je nu een partner hebt of niet. Daarom starten we de proef met robotdates. Gezien de open en nieuwsgierige aard van de Nederlander zien wij dit bovendien als perfecte markt voor deze test. Als de proef succesvol is, kijken we of de robots in andere categorieën in kunnen zetten.”

Niven

Uitbater en chef Niven Kunz wist het al op jonge leeftijd: op zijn zeventiende raakte hij in de ban van de culinaire opvattingen van Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije. Na een stage werd hij door Boer aangenomen. In de keuken van de Zwolse toptent leerde Kunz het vak. Dit leverde hem op zijn vierentwintigste, toen hij werkte bij ‘t Raethuys in Wateringen, al een Michelinster op. GaultMillau, dat Restaurant Niven 15 punten geeft, riep hem bovendien in 2011 nog uit tot Belofte van het Jaar. In 2013 werd het restaurant ook nog uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant. Lang verhaal kort: de prettige ambiance, de fijne wijnen, de prachtige veelal met biologische ingrediënten samengestelde gerechten – alles klopt hier in het Westland.

Deal-Voorwaarden

Geldigheid: deze deal staat t/m 31 maart 2016 online.
Deelname: automatisch door deze deal te kopen. Daarna kan je achterover leunen en rustig afwachten of je de gelukkige bent. De winnaars worden willekeurig gekozen. Groupon zal de winnaars met een speciale e-mail en / of telefonisch op de hoogte brengen binnen een week na afloop van deze deal.
Meer info: kijk ook naar de speciale actievoorwaarden op gr.pn/robotdatevwd.

Over Groupon Nederland Quirky Deals