In een Notendop
Sinds 2009 bekroond met één Michelinster 14 punten van GaultMillau Niven Kunz is opgenomen in de Alliance Gastronomique Néerlandaise En werd uitgeroepen tot Belofte van 2011 Tevens verkozen tot Beste Groenterestaurant 2013 De kookkunsten van de witte brigade zorgen samen met een vlotte en vakkundige bediening voor een onvergetelijke culinaire ervaring Geniet van de rust in het midden tussen Rijswijk, Den Haag en Delft aan de golfbaan van de Rijswijkse Golfclub Gratis parkeren Ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer Luxe en sfeervolle suites voor 2 personen Ideaal om na een diner bij het met een Michelinster bekroonde restaurant dat fijne gevoel vast te houden Voorzien van bad, douche, minibar, televisie, Nespresso-apparaat en eigen terras
Over deze deal
Vakmanschap, creativiteit, respect voor het product, een klein snufje gekte, een flinke dosis durf en oog voor detail het zijn deze eigenschappen – en méér – die chefkoks met een zekere visie naar een hoger plan brengen. En als iemand voldoet aan deze omschrijving dan is het de met één Michelinster bekroonde Niven Kunz. Laat al je zintuigen prikkelen met een 10gangenproeverij voor 2, 4 of 6 personen bij Restaurant Niven, naar keuze met overnachting voor 2 personen. Kies uit de volgende opties € 99 voor een 10gangenproeverij voor 2 personen € 179 voor een 10gangenproeverij voor 4 personen € 259 voor een 10gangen proeverij voor 6 personen € 199 voor voor een 10gangenproeverij en overnachting voor 2 personen Dineren in een restaurant met een uitstekende reputatie schept verwachtingen en Niven lost die moeiteloos in. Het is een modern restaurant met een contemporaine keuken, waar uitsluitend gewerkt wordt met de mooiste verse producten. Speciale aandacht is er voor groenten en kruiden die groeien in de directe omgeving. Van het ontvangst tot het afscheid zorgt de deskundige bediening voor een avond waar menig Bourgondiër graag aan terugdenkt, terwijl de witte brigade op de toppen van hun kunnen acteert. Aangezien men hier rekening houdt met de seizoenen zullen met het verstrijken van de tijd steeds andere creaties op het menu verschijnen. Niven Uitbater en chef Niven Kunz wist het al op jonge leeftijd op zijn zeventiende raakte hij in de ban van de culinaire opvattingen van Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije. Na een stage werd hij door Boer aangenomen en in de keuken van de Zwolse toptent leerde Kunz het vak, wat hem op zijn vierentwintigste al een Michelinster opleverde toen hij werkte bij ‘t Raethuys in Wateringen. Eind 2009 herhaalde hij dit, nu voor Niven, zijn eigen restaurant in Rijswijk. Kunz is ook opgenomen in de prestigieuze Alliance Gastronomique Néerlandaise, wederom een kwaliteitsgarantie voor een mooie gastronomische ervaring. GaultMillau, dat het restaurant 14 punten geeft, riep hem bovendien in 2011 nog uit tot Belofte van het Jaar. Lang verhaal kort de prettige ambiance, de fijne wijnen, de prachtige veelal met biologische ingrediënten samengestelde gerechten – alles klopt hier in het Westland. Het is daarom niet vreemd dat gasten van heinde en verre reizen om zich te laven aan de kunsten van chef Niven Kunz. Dan is het wel zo prettig om na het gastronomische vuurwerk de avond in stijl af te sluiten en de volgende ochtend nog even na te genieten. Kom je met z’n tweetjes dan kan dat in Klein Hotel Niven, dat behoort tot het gelijknamige restaurant en waar op niveau overnacht kan worden. Er zijn twee luxe suites voorzien van alle gemakken. Fraai gedecoreerd, met bad, douche, minibar, televisie, Nespressoapparaat en met een prachtig uitzicht op de nabijgelegen golfbaan.