Referentieprijzen en prijsverificatie

Voor alle deals in de Travel-categorie zijn de prijsvergelijkingen gebaseerd op de prijs waartegen de partner die betreffende service beschikbaar stelt aan niet-Groupon-klanten. Om ervoor te zorgen dat de informatie die we van partners krijgen over hun prijzen juist is, controleren we de referentieprijzen op de deal-pagina op de volgende manier:

  • Voor Voucher-deals wordt de referentieprijs geverifieerd met behulp van openbare bronnen zoals grote reissites van derden zoals booking.com of de eigen website van de partner. De exacte bron en datum van prijsverificatie wordt aangegeven in de deal-Voorwaarden van elke deal. Als we de referentieprijs niet kunnen verifiëren (bijvoorbeeld als de partner geen prijslijst online beschikbaar heeft), geven we geen referentieprijs aan.

  • Voor Direct Booking-deals worden de referentieprijzen geverifieerd op basis van de tarieven die beschikbaar zijn op booking.com op het moment van verificatie. De controledatum wordt vermeld in de deal-Voorwaarden van elke deal. Als we de referentieprijs voor een bepaalde datum niet kunnen verifiëren (bijvoorbeeld als de partner geen prijslijst online beschikbaar heeft), berekenen we de dichtstbijzijnde benadering gebaseerd op een gemiddelde van de beschikbare tarieven, of we geven geen referentieprijs aan.

Voor alle deals worden prijsvergelijkingen berekend op basis van de laagste beschikbare prijs op de relevante bron en op het moment van verificatie. Hoewel de sites die we gebruiken voor prijsverificatie zeer concurrerende prijzen bieden, geven ze mogelijk niet altijd het goedkoopste tarief weer dat overal op internet beschikbaar is. Prijzen op veel sites zoals booking.com evolueren ook dynamisch, wat betekent dat ze van tijd tot tijd veranderen. Daarom geven we bij elke deal de exacte datum van prijsverificatie aan om maximale eerlijkheid en transparantie te garanderen.