sluit
Gebruik code SUNDAY25 en krijg tot 25% korting op Lokaal, Producten en Travel. Eindigt vannacht. Uitzonderingen mogelijk.
GROUPON-GIDS VOOR AMSTERDAM

10 leuke online lessen voor elk type leerling

Iedereen weet dat leren cool is, maar te weinig mensen beseffen hoeveel cooler het kan zijn als je niet uit je pyjama hoeft te klimmen om naar de les te gaan. En dat is slechts een van de vele voordelen van online lessen. Hieronder staan enkele van onze favorieten. Dus kleed je aan (of niet!) en vind iets leuks om te leren.

1

DIGITALE FOTOGRAFIE

Je hebt een digitale camera in huis, maar je hebt nog geen tijd gehad om je echt daarin te verdiepen? Nu is de uitgelezen kans. Leer verschillende compositietechnieken. En hoe maak je bijvoorbeeld optimaal gebruik van het licht? Fotografeer je hamster, de fruitschaal of die mooie lichtinval op de eettafel. Door deze leerzame cursus ga je je eigen huis ineens heel anders bekijken.

2

ONLINE VAARBEWIJS

Varen doe je dan in de buitenlucht maar een cursus Vaarbewijs kan je gewoon thuis doen. Of als de zon schijnt in je tuin of op je balkon. Alles wat je moet weten komt voorbij, denk aan manoeuvreren, veiligheid, voorrangsregels en vaarwegmarkering. Varen is namelijk te gek, maar het moet wel verantwoord gebeuren. En dat kan dankzij meerdere Vaarbewijs-cursussen, waaronder ook de cursus Marifonie, waarbij nog dieper wordt ingegaan op het communiceren met bijvoorbeeld brugwachters, verkeersdiensten en havenautoriteiten.

3

WERK AAN JE TALENKNOBBEL

Of je nu je Engels wil opfrissen of een nieuwe taal zoals Spaans of Italiaans wil ontdekken, nu is een mooie kans. Oefen je uitspraak met iemand om je heen. Oké, dat is misschien je kat, maar hij/zij lacht je tenminste niet uit als je iets totaal verkeerd uitspreekt. Een leuke bijkomstigheid is dat je alvast in vakantiestemming kan komen én jij je - als het eenmaal zover is - verstaanbaar kan maken in een ander land. Dat geeft toch een kick?

woman on the beach doing yoga

4

MINDFULNESS

Er kunnen ontzettend veel afleidingen zijn in het hedendaagse leven (terwijl we dit schrijven, zijn er ongeveer 1783 meldingen over onze schermen gevlogen). Een cursus Mindfulness kan ons helpen schadelijke patronen te herkennen en ons ook leren stress en angst te verminderen met technieken om mindful te mediteren en adem te halen.

open concept living room

5

INTERIEURSTYLING

Een online interieurstyling-les is misschien wel het ding dat je nodig hebt om je huis nieuw leven in te blazen. Behalve het bieden van inspiratie duikt deze cursus in het creëren van een unieke stijl, in je eigen huis of dat van een ander. Ook is er o.a. aandacht voor moodboards, plattegronden en patronen.

6

RIJBEWIJS-THEORIE

Voorbereiding is cruciaal. Ga daarom aan de slag met deze online cursus en loop straks vol zelfvertrouwen de examenzaal in. En of je nou op je telefoon, laptop of tablet de stof wil doornemen, het kan allemaal. Je hoeft dus niet van de bank af om jezelf klaar te stomen. Je hoeft in theorie niet eens uit bed. Het theoriepakket bevat video's, CBR-examenvragen, trainingsprogramma's en het meest recente autotheorie-e-boek.

7

WEBDESIGN

Leren is leuk. En als jij graag met je computer bezig bent, dan is een cursus Webdesigner op je lijf geschreven. Je leert o.a. het ontwerpen van een website, de basis van HTML, beeldbewerking, omgaan met meerdere CMS-systemen en zoekmachinevriendelijkheid. Behalve dat dat een heerlijk Scrabble-woord is, is het ook onwijs belangrijk voor een website. Je wil immers wel dat je website wordt gevonden.

typewritten word fiction

8

CREATIEF SCHRIJVEN

Misschien heb je al jaren op je idee gezeten voor de volgende grote roman of misschien wil je gewoon je schrijfstijl verbeteren. Hoe dan ook, online schrijflessen kunnen je helpen dat voor elkaar te krijgen. Wat dacht je van een cursus Creatief schrijven, waarbij aan werkelijk alles is gedacht. Je leert over perspectieven, beschrijven van omgevingen, gevoelens en atmosferen, je leert humoristisch schijven en nog veel meer.

person using a calculator

9

BUDGETCOACH

Geld besparen is iets waar veel mensen moeite mee hebben, maar als dat probleem voortkomt uit een gebrek aan budgettering en niet uit een gebrek aan geld, overweeg dan een cursus Budgetcoach. Je begint met het inventariseren van een financiële situatie en leert daarnaast o.a. overzichten maken, het opzetten van een persoonlijke administratie en omgaan met schulden. Na het afronden van deze cursus heb je niet alleen je eigen administratie op orde, maar kan je ook anderen daarmee helpen.

10

RAAK DE JUISTE SNAAR

Haal die gitaar van de muur of haal ‘m van zolder. Nu is je kans om online een gitaarcursus te volgen. Leer noten lezen en de basis van gitaarspelen. Oefen thuis zonder druk en maak straks de blits bij het kampvuur of op een feestje. Dus ga aan de slag, leer je gitaar stemmen en bepaal na het behalen van de cursus zelf de stemming. Misschien wel op je eigen verjaardag?