Over Het Koetshuis

Het Koetshuis overrompelt al sinds 1986 gasten en recensenten in hun klassieke 'huis' in Bennekom, omgeven door de Veluwse bossen. Dit jaar viert de fameuze founding family Löhr van het kwaliteitsrestaurant hun 23e achtereenvolgende jaar met een Michelinster. De strenge beoordelaars van uitzonderlijke gastronomie noemen sommelier Danny Löhr bij naam en roemen zijn "uitstekende" wijnadvies om de "heerlijke gerechten" te vergezellen. Andere kritische keurmeesters werden ook al omver geblazen door "de uitgekiende keuken" en "goed gedoseerde smaken", getuige de 16 GaultMillau-punten die het Koetshuis kreeg toebedeeld.

Het team van Het Koetshuis zet vol in op toegankelijkheid, iets wat bij restaurants met dit niveau niet zo vanzelfsprekend is. Hun missie is dan ook "het warme deken-gevoel" om hun gasten gelijk "100% uit en thuis" te laten voelen. De lat ligt weliswaar hoog in de Bennekomse uitspanning - niks minder dan "een onvergetelijke eetbeleving" is het hoge doel - maar de ambiance is warm, persoonlijk, ontspannen. Zoals Löhr het zelf zegt: "Alsof je bij goede vrienden op bezoek komt." De witte brigade jaagt perfectie in smaak na en beoogt met eenvoudige en pure ingrediënten iets bijzonders te maken. "Onze koks gaan er regelmatig op uit om verse bloemen en kruiden in de omgeving te plukken om die te verwerken in de gerechten", aldus de gastheer. "En vier keer per jaar wisselen we van kaart waarbij we uitsluitend werken met seizoens producten. Zo garanderen we altijd de versheid en kwaliteiten van onze gerechten."

Recommended For You