Groupon’s gids voor schoenmaten

Elke schoen is anders. Groupon begrijpt dat en daarom doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren voordat je bij ons schoenen gaat kopen. Bij de meeste schoenendeals vermelden we de Europese (EU), Amerikaanse (US) en Engelse (UK) schoenmaten en ook de bijbehorende voetlengte in centimeters. We raden je aan de beschikbare schoenmaten zorgvuldig te onderzoeken en de juiste maat voor jou te bepalen voordat je besluit te kopen.

Als je tussen twee maten in zit en niet zeker weet welke maat je zal kopen, dan raden we je aan een (halve) maat groter te kopen. Als je niet zeker weet wat je maat is, of hoe je je maat kan bepalen, lees dan nog even verder: we vertellen je zo meteen alles wat je moet weten.

Hoe meet ik mijn voeten op?

Doe eerst een paar normale sokken of een panty aan die je wil dragen in je schoenen. Tip: meet je voeten aan het eind van de middag of ’s avonds want voeten zetten iets uit in de loop van de dag – zo meet je je voeten wanneer ze ’t langst zijn. Ga met je hielen tegen de muur staan en doe dan het volgende:

> Leg een stuk karton of papier tegen de muur aan, ga erop staan en zet een streepje bij de punt van je grote teen. Meet daarna de afstand van de (onder)rand van het karton/papier tot aan het streepje dat je net gezet hebt.

OF

> Print je volwassenen- of kinder- voetlineaal en plaats je hiel tegen de muur. Ga hierop staan om je maat af te kunnen lezen op de punt van je grote teen. Je moet de lineaal alleen wel uitprinten op A4-formaat zodat-ie op schaal is.Veelgestelde vragen

 

Wat doe ik als mijn ene voet groter is dan de andere?

Als je ene voet langer of breder is dan de andere, dan raden we aan dat je altijd schoenen koopt in de maat van de grotere voet.

 

Ik ga laarzen kopen; hoe bepaal ik de maat van mijn kuiten?

Ga eerst eens lekker comfortabel op een stoel zitten zodat je kuitspieren zo goed mogelijk kunnen ontspannen – wanneer je blijft staan rek je je spieren en dan is je meting niet helemaal betrouwbaar.

Gebruik een meetlint om de omvang van het breedste deel van je kuit te meten in centimeters, op de millimeter nauwkeurig. Zo gauw je deze maat weet, check je de tabel die onder de deal op de Groupon-website staat om te zien of die maat verkrijgbaar is. Wanneer je - net als bij schoenmaten - tussen twee maten in zit, dan raden we je aan een maat groter te kiezen.

 

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn baby?

Baby’s groeien snel. Hun voeten groeien om de 4 à 5 maanden uit hun schoenen. Gebruik de kinder-voetlineaal om de beste maat te bepalen. Wanneer je baby tussen twee maten in zit, raden we je aan om de grotere maat te nemen. Babyschoenen moeten zeker niet te krap gedragen worden; er moet genoeg ruimte zijn om je pink achter zijn hiel te krijgen.

 

Mijn maat is bij deze Groupon-deal niet meer te koop

Groupon geeft je altijd zoveel mogelijk informatie om de juiste keuze te maken. Wanneer je jouw maat niet kan terugvinden op de dealpagina, of wanneer jouw maat niet beschikbaar is, dan kunnen we je helaas niet helpen aan deze deal. Maar we hebben zo veel goede deals voor schoenen op onze site staan dat we zeker weten dat we iets moois voor je hebben.

 

Twijfel je over de maat? Check Groupon’s gids voor schoenmaten Zet je voet zó neer dat je met je hiel op het achterste streepje staat en meet je voet op de halve centimeter nauwkeurig.