Geen nieuwe meldingen

4 locaties

Keniaanse kookworkshop voor max. 6 personen bij Chakula in Amsterdam, Bennekom of Eindhoven

Kies optie

In een Notendop

Dompel je onder in de traditionele Keniaanse cultuur door onder begeleiding een uitgebreid vieringsmenu te koken en er samen van te smullen.

Beoordelingen van klanten

100% geverifieerde beoordelingen
Alle beoordelingen zijn van mensen die een deal hebben ingewisseld bij deze onderneming.
M
Martin
1 beoordelingen1 beoordelingen
november 20, 2019
Gezellige avond met lekker eten!

Over deze deal

Net als een Afrikaanse expeditie is de weg naar het eindproduct van een kookworkshop een ware ontdekkingstocht, kunnen er onbereisde exemplaren worden gespot en wordt daar vervolgens lustig op los geschoten… met camera’s. Maak jacht op een vier uur durende culinaire safari en bespeur de Keniaanse keuken met Chakula.

Kies uit 4 opties

 • € 37,50 voor een Keniaanse kookworkshop voor 1 persoon (waarde € 75)
 • € 74,50 voor een Keniaanse kookworkshop voor 2 personen (waarde € 150)
 • € 144,50 voor een Keniaanse kookworkshop voor 4 personen (waarde € 300)
 • € 214,50 voor een Keniaanse kookworkshop voor 6 personen (waarde € 450)

Tijdens deze culinaire safari leer je in vier uur tijd alle ‘ins-and-outs’ kennen van de Keniaanse keuken. Al dan niet in traditionele klederdracht (die keuze is aan jou). Je bereidt samen met de andere aanwezigen een uitgebreid feestmaal onder begeleiding van de dames van Chakula. Meerdere voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die kenmerkend zijn voor de cultuur die de 44 inheemse tribes als geheel vormen. Na het bereiden, wordt het tijd om aan te vallen. Zo smul je uitgebreid van je eigen creaties, gepaard met wat traditionele (alcoholische) dranken, zoals Tusker bier, een tropische cocktail en Keniaanse koffie of thee. Als de laatste smakelijke hap en slok genomen zijn, is het tijd om het feestje af te ronden. Maar niet voordat je de recepten als presentje hebt ontvangen, zodat thuis ook de harten veroverd kunnen worden door de Keniaanse keuken. Het gehele menu dat bereid wordt, ziet er als volgt uit:

Voorgerecht:

 • Sambusas - gefrituurde driekhoekvormige pastijtjes. De pastijtjes zijn gevuld en worden geserveerd met verschillende sausjes.
 • Kachumbari - een frisse salsa salade gemaakt met blokjes tomaten, koriander en citroensap.

Hoofdgerecht:

 • Chapati - platgeslagen deeg dat in de pan wordt gebakken
 • Pilau - gekookte rijst waarbij specerijen worden gebruikt als komijn, cardamon, kaneel en kruidnagel.
 • Vleesstoof op Keniaanse wijze - stoof van rund, lam of kip. Bij de stoof worden verschillende basisgroenten gebruikt waaronder wortels, paprika, doperwten en aardappel. Daarbij wordt een lichte tomatensaus gemaakt met ui, peper en zout. En het Keniaanse geheim: een speciale Mchuzi mix
 • Kuku Choma - typisch gegrilde kip geserveerd met Chakula-spinazie en citroensaus
 • Mukimo - zoete aardappelen met mais en diverse soorten bonen.
 • Ugali - stijve havermoutpap, die met de handen wordt gegeten. De havermoutpap wordt vaak vergezeld met een curry of een stoof
 • Sukuma Wiki - boerenkool met olie, uien en tomaten

Desserts:

 • Mahamri - traditionele Swahili donuts
 • Keniaanse Chai-thee
 • Keniaanse koffie

Deal-Voorwaarden

Geldigheid: 12 maanden vanaf het moment van aankoop op vaste zaterdagen van 11.00–15.00 en 17.00–21.00 uur (zie het reserveringssysteem voor de exacte data).
Aankoop: maximaal 2 groupons per persoon te gebruiken, maar meer te koop als kado.
Reserveren: minimaal 24 uur vooraf via reserveren.groupon.nl.
Annuleren: minimaal 24 uur van tevoren, anders vervalt de geldigheid van je groupon.
Meer info: drankjes inbegrepen. Er is de mogelijkheid om authentieke Keniaanse kleding te dragen. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.

Over Chakula

Kenia heeft een levendige cultuur die wordt gevormd door 44 verschillende etnische tribes. Op sommige momenten vormen deze stammen gezamenlijk één geheel. Met name als het om eten gaat. Want eten verbindt. Op hun eigen wijze dragen ze allen een steentje bij aan de typische Keniaanse keuken. Dit zie je terug in een "Chakula" wat in het Swahili "eten" betekent. Beter nog: het is dé Keniaanse wijze van het vieren van authentieke, verse en smakelijke ingrediënten die samenkomen in traditionele bereidingen en gerechten. Rijke smaken, verrassende texturen en een feestje om te bereiden én van te eten. Niet alleen voor de Kenianen zelf, maar voor iedereen die van eten houdt. En om de vonk voor de liefde voor deze keuken over te laten slaan, hebben Caroline, Olive en Bilha de handen ineengeslagen. Onder de naam Chakula verzorgen zij vanuit Heerhugowaard graag jouw catering als er wat te vieren valt en geven zij hun Keniaanse trots door via georganiseerde kookworkshops die te volgen zijn op twee locaties in Amsterdam en in Bennekom en Eindhoven.