Over Het Geheim van Edam
Gelukkig kunnen ze in Edam niet écht goed geheimen bewaren en daar mag jij als fijnproever erg blij mee zijn. Het enige wat we zeker weten is waar het restaurant ligt, namelijk op Het Spui in hartje Edam, in een 17e-eeuws klokgevel-grachtenpandje. Bij Het Geheim van Edam maken ze geen gebruik van een menukaart, maar wel van biologische en dagverse producten. Op basis van deze kakelverse ingrediënten stelt chefkok Dave Koning in overleg met zijn driekoppige team regelmatig een nieuw menu samen. Aan jou om te bepalen of je middels vijf gangen verrast wil worden of dat je de spanning en sensatie van acht gangen aan kan. Niets ligt dus vast, maar je kan je laten inspireren door gerechten als gebakken bloedworst van het Livar varken met appelstroop, appelcompote, zuring en krokante pancetta. Of gamba’s met Chinese kool, teriyaki, saus van geroosterde sesam en zeewierkroepoek. Het restaurant behaalde in 2013 de vierde plaats bij de publieksprijs "Beste restaurant van Noord-Holland" en scoorde daar een 9,1.